10258998_762772273754059_7974462868730945415_n

Galeria ArtXpert are placerea sa va invite la vernisajul expozitiei “Dual Balkan”, Sambata 14 iunie, 2014 ora 19 , Strada Putul lui Zamfir 45-47.
Evenimentul este organizat in parteneriat cu Institutul de Sociologie al Academiei Romane.

Expozitia Dual Balkan prezinta colaborarea a doi reprezentanti ai Expresionismului Balcanic, Paul Hitter si Marina Obradovic.
Paul Hitter, promotorul acestui curent se foloseste de culoare, animand fotografiile alb negru ale fotografei franceze de origine sarba, Marina Obradovic.
Fotografiile printate pe panza, surprind personaje si situatii din satele Szascavas (Maramures) si Clejani.
Opusi ca mediu de exprimae, cei doi artisti reusesc sa se intalneasca, creeand o lume comuna, in care jocul dintre alb-negrul fotografiei ,culoarea si materialitatea picturii, devine foarte important. In acest duet Balcanic, remarcam deschiderea artistei franceze de origine sarba de a-si pune la dispozitie fotografiile, spre a fi colorate si reinterpretate de Paul Hitter in stilul propriu.
De aceasta data, fotografia si pictura nu se intalnesc doar in sala de expozitie ca doua entitati separate, ci se regasesc chiar pe aceeasi panza, fiecare din cele doua participand in mod egal la desavarsirea operei.
Avand in vedere apartanenta tematica si vizuala a celor doi artisti la spatiul balcanic, aceasta simbioza nu este fortata, ea vine natural.

Paul Hitter- pictor, nascut in Romania, absolvent al Academiei de Arta din München, si-a descoperit propriul stil de pictura, numit Expresionism Balcanic. Expozitii in : Romania, Germania, Franta, Italia, Statele Unite ale Americii, Cehia, Belgia.

Marina Obradovic- Fotografa si pictorita, absolventa a scolii de Belle Arte din Paris, cutreiera Romania si Balcanii fotografiind cu precadere lumea Romilor. De asemenea Marina Obradovic realizeaza decoruri pentru Film, si a colaborat ca Asistenta principala de platou cu binecunoscutul regizor Tony Gatlif ( Swing)
A expus in Italia, Franta, Belgia, Norvegia, Romania.

Expozitia este realizata cu sprijiul Institutului de sociologie al Academiei Romane.

Marina Obradovic page: http://www.marina-obradovic.com/

Paul Hitter page : http://balkanexpressionism.wix.com/paulhitter