Autor11-ziua2-web-152 Autor 11 - International Contemporary Jewelry Fair Autor 11 - International Contemporary Jewelry Fair Autor 11 - International contemporary jewelry fair focus designer premiul AAA premiul Assamblage premiul Joya Autor11-ziua1-208 Autor11-ziua1-261 Autor 11 - International contemporary jewelry fair Autor 11 - International contemporary jewelry fair Autor11-ziua2-web-77 Autor11-ziua2-web-124 Autor11-ziua2-web-132 Autor11-ziua2-web-134 Autor 11 - International contemporary jewelry fairAutor 11 s-a încheiat, ne pregătim de Autor 12!

Dacă s-ar estima frecvența cu care s-au repetat cuvintele “design” “bijuterie”, “contemporană” și “autor” în weekendul care tocmai s-a încheiat, cifrele ar fi impresionante. Târgul de bijuterie contemporană Autor a ținut două zile, intense și animate; au fost prezenți la Autor peste 60 de creatori de bijuterie contemporană, dintre care 20 de participanți internaționali. Am avut un focus designer care și-a așteptat musafirii cu masa pusă (așa cum veți înțelege mai bine din fotografii) și aproape 3000 de vizitatori. Am avut sute de prieteni care ne-au susținut, au povestit despre noi și cu noi, au descoperit și au purtat bijuterie contemporană.

Am făcut mii de poze, iar pentru cei mai nerăbdători, Lenor&Ariel au pregătit o zonă colorată și parfumată unde fotografiile cu noile achiziții au fost tipărite pe loc. Amenajarea realizată din europaleți via Ecosupreme a fost aclamată la scenă deschisă – un setup minimalist și nonconformist care a focalizat atenția asupra adevăratelor “vedete”: bijuteriile.

Laude am primit și de la nenumărați părinți fericiți, ai căror copii s-au distrat de minune într-un inspirat “kids creative room” creat de Isprava, iar prietenii de la Antalis ne-au ajutat să facem din clasica poză la panou un adevărat loc de joacă pentru adulți – am selectat câteva poze care fac cât 1000 de cuvinte!

Revista Autor și-a făcut o mulțime de noi prieteni – aproape toți cei care ne-au trecut pragul aveau pe umăr, la plecare, un tote bag din care se ivea coperta galbenă a primului număr din prima revistă de bijuterie contemporană.

Și pentru câ înainte de eveniment anunțam o premieră absolută  – nu mai puțin de 5 premii acordate designerilor la această ediție, iată și câștigătorii, într-o ordine absolut aleatoare:

Premiul AAA (Autor Awesome Award): Romana Țopescu. Ea va merge la cursul intensiv de două săptămâni la Alchimia School of Contemporary Jewellery din Florența

premiul MNAC este acum la Otilia Mihalcea, pe numele de scenă Oval.  Una dintre bijuteriile ei a fost aleasă de Liviana Dan, director interimar al Muzeului de Artă Contemporană, pentru colecția permanentă a muzeului. Cum tema ediției Autor 11 a fost “culoarea”, Otilia a ales să exprime asta prin piese reprezentând lungimea de undă a fiecăreia dintre culorile spectrului solar.

premiul Assamblage îi aparține Lidiei Puica – ea se pregătește acum de un curs intensiv de bijuterie la prima școală de bijuterie contemporană din România

Premiul ELLE a fost acordat de stiliștii revistei lui Kuki Constantinescu, așa că veți vedea materialul editorial cu și despre Kuki în ediția ELLE din luna iulie

premiul Joya a fost primit de Steffi Götze, din Germania, care va participa astfel pentr prima dată la târgul de bijuterie contemporană Joya Barcelona.

Un weekend intens și colorat, cu oameni frumoși, idei proaspete, întâlniri bune, bijuterie contemporană autentică! Ne vedem la toamnă, la Autor 12!

Parteneri strategici: LENOR&ARIEL

Eveniment susținut de: ELLE

Parteneri media: ELLE, Viva, Psychologies, Unica, Joy, Zeppelin, Igloo, All Hollow, The Institute Magazine, Urban by Madame Pogany, Romanian Design Week, Bucharest Design Center, 23și, Modernism.ro, 121.ro, metropotam.ro, SUB25, Designist, Fashion and Beauty.ro, IQ ads, Feeder.ro, Bucharest Shopping Guide, Senso TV, RFI, Radio România Cultural