Citește regulamentul, candidează sau propune-ți reprezentantul până pe 15 mai 2014. Formularul și detaliile le găsești pe www.ambassadorofdesign.com.
 
Încă poți vota propunerile existente sau să propui candidatul preferat pe www.facebook.com/events/742203165830224/.
Mihnea Ghilduș, fondatorul magazinului Dizainăr, despre Ambasadorul Designului Românesc:
“Un cor sună bine doar dacă armonizezi toate vocile participante, or aceasta înseamnă că fiecare voce trebuie să se afle pe poziția cea mai avantajoasă. Altiștii la altiști, sopranele la soprane, baritonii la locul lor și tot așa. Cam la fel ar trebui să stea lucrurile și în scena designului românesc, fiecare voce acolo unde se aude cel mai bine.

Vocile designerilor deocamdată abia se organizează, iar corul nostru mai are un pic de străbătut până să sune complet armonic. Ne mândrim cu toții cu diversitatea vocilor din design, dar ar fi încă și mai puternice și mai ușor de reținut dacă ar fi mai armonizate. Desigur, această armonizare se realizează exclusiv cu participarea publicului. Din punctul nostru de vedere, ei sunt spațiul public, ei sunt cei care decid că Ambasadorul trebuie să fie capabil să reprezinte nu doar o piață, ci o lume în care a activat, dar ale cărei orizonturi trebuie să le lărgească. De exemplu, dacă Ambasadorul vine din zona designului de produs, trebuie să se adapteze și să înțeleagă rapid și provocările designului grafic și pe cele ale designului de modă sau de interior, ș.a.m.d.

Romanian Design Week ne-a oferit oportunitatea perfectă pentru a iniția această acțiune mai amplă – alegerea Ambasadorul Designului Românesc. Le urăm succes tuturor candidaților!”

Ambasadorul-Designului_2014