Andrei-Ciubotaru-(1)Muzeul de Artă din Arad, organizează în perioada 24 aprilie – 18 mai 2014, în sala „Ovidiu Maitec”  o expoziție de artă contemporană, cu opere semnate de artistul bucureștean Andrei Ciubotaru. Expoziția reunește, într-o dispunere neconvențională, un ciclu de lucrări, de dată recentă, axate pe tema Insulei. Andrei Ciubotaru propune, prin creațiile sale și prin modul atipic de expunere și relaționare a lucrărilor, o abordare cu caracter experimental, care îl caracterizează în toată creația sa. Artistul face parte din noua generație de plasticieni preocupați de o zonă neo-constructivistă cu accente abstracte.

Andrei Ciubotaru  (1) Andrei Ciubotaru  (2) Andrei Ciubotaru  (3)„Insula este un teritoriu aflat dincolo de continent, un tărâm misterios înconjurat de apă ce a aprins fascinația multora de-a lungul istoriei. Să cucerești o insulă nu e un lucru la îndemâna oricui, ai o apă de trecut, nu știi sigur ce se află la capătul călătoriei și, până la urmă, nu ești convins dacă merită riscul. Nu vreau să fac o listă cu toate semnificațiile (bune sau rele) pe care acest tip de spațiu geografic le-a adunat în timp. Mă interesează doar ideea că insula este un loc aflat undeva la depărtare de cunoașterea comună, de informația banală care ne asigură structura realului concret, în care ne mișcăm zi de zi. Insula este așadar un refugiu personal, al meu sau al oricui este dispus să vadă lucrurile altfel, un loc unde releele de pe continent nu mai au puterea de a transmite semnalul cunoscut.

Mi-am propus să mă eliberez de toată literatura și simbolistica „insulei”. Am fugit de insula lui Robinson Crusoe, de insula lui Barbă Neagră cu comorile lui, de Tărâmul Făgăduinței, de insula Citere cu plăcerile ei. Din acest motiv am optat pentru un spațiu neutru, fără să-l încarc cu semnificații ușor de descifrat, pentru că „insula” este de fapt reflexia spațiului meu personal (interior) ce nu poate fi descris literal. În legende era un spațiu al speranțelor omului, al salvării lui, teren necontaminat, în care fiecare are șansa să pornească de la început.” – Andrei Ciubotaru    

Curatorul expoziției este Ioan Paul Colta.

Vernisajul expoziție va avea loc joi, 24 aprilie 2014 la orele 18.00.

Andrei-Ciubotaru-(3) Andrei-Ciubotaru-(2) Andrei-Ciubotaru-(4)