The Jewish Vocational School Masada in DarmstadtExpoziția documentară
„The Jewish Vocational School Masada in Darmstadt 1947-48”
Vernisaj: 26 februarie 2014, ora 18.00

În data de miercuri, 26 februarie 2014, ora 18.00, la sediul ICR Tel Aviv va avea loc vernisajul expoziției documentare „The Jewish Vocational School Masada in Darmstadt 1947-48”.

Expoziția cuprinde documente și fotografii despre activitatea școlii vocaționale Masada – Darmstadt, înființată de Samuel Batalion, cu scopul de a educa tinerii supraviețuitori ai Holocaustului, în vederea constituirii acestora într-un nucleu capabil să-și aducă un rol activ în construirea Statului Israel. O parte importantă dintre elevii acestei școli au provenit din România. Textele de prezentare sunt redactate în limbile ebraică, engleză și germană.

În deschiderea expoziției va vorbi d-na Lea Dror Batalion, director administrativ al Institutului Bucerius de Cercetare a Istoriei și Societății Germane Contemporane de la Universitatea din Haifa. Prelegerea va avea loc în limbile engleză și ebraică.

Evenimentul este realizat în colaborare cu Institutul Bucerius, Centrul Studii Germane și Europene din Haifa și Universitatea din Haifa.

Expoziția va fi deschisă în perioada 27 februarie – 27 martie 2014, de luni până joi între orele 10.00-15.00, la sediul ICR Tel Aviv, B-dul Shaul Hamelech nr.8, et.6.

Pagina evenimentului pe site-ul ICR Tel Aviv: www.icr.ro/masada_ro/.