Roz_Mov_RestulRoz, Mov & Restul. Strâmbând protestele recente
Dezbatere & atelier, parte din Luna Istoriei LGBT
Concept: Veda Popovici
8-9 Februarie 2014
Atelier 35

Facebook event: https://www.facebook.com/events/211261645734047/

În anul ce tocmai s-a încheiat am ieșit deseori în stradă, uneori mai entuziasmat, alteori ca să îngroșăm rândurile. Diversele cauze, de la salvarea Roșiei Montane și oprirea exploatării gazelor de șist până la împiedicarea legii medierii sau a legii așa-zisei eutanasieri a câinilor au arătat că acea solidaritate proferată este o idee mai complicat de pus în practică decât pare. Așa că, după un timp, poate a fost nevoie să ne lăsăm acasă steagul roz (LGBTQIA) sau steagul mov (feminist) pentru că nu prea erau compatibile cu restul steagurilor, fizice sau mentale prezente în stradă. Și poate uneori le-am lăsat acasă fără să ne dăm seama.

A venit momentul unei strâmbări (queering) a protestelor.

Vă invităm la o discuție despre cum identitățile și politicile noastre feministe și LGBTQIA sunt în acord, se intersectează sau sunt în conflict cu aceste ieșiri în stradă. Împărtășindu-ne experiențele recente de la proteste și dezbateri politice putem găsi limitele dar și punctele neexplorate ale unor astfel de solidarități.

Discuția va fi urmată de un atelier destinat tuturor celor ce vor să experimenteze cum ar putea arăta o zonă de intersecție feministă LGBTQIA și ecologică, anti-autoritară, etc. Pentru prima parte a atelierului (vineri), vom porni de la întrebarea: cum ar putea arăta un steag care să reprezinte o asemenea poziție? Ce culori ar avea, ce fundal, ce mesaj?

A doua parte a atelierului va avea loc a doua zi și va consta într-un performance public în care ne vom coase acest steag.

*termenul strâmb a fost pentru prima dată folosit în context queer de către coregraful Brynjar Åbel Bandlien, autor al romanului grafic Strâmb Living și co-organizator al seriei de evenimente Zilele Strâmbe.

Program:
Sâmbătă, 8 februarie/Atelier 35
5-6.30 PM – Discuție
7-8.30 PM – Atelier
Duminică, 9 februarie/Atelier 35
5-7 PM – Performance