”StartUP Creativ” susține dezvoltarea businessurilor bazate pe talent și inovație

Intersecția dintre creativitate și economie a dus la dezvoltarea industriilor creative, un domeniu economic emergent care a demonstrat că talentul și măiestria indivizilor poate genera profit, locuri de muncă și îmbunătățirea calității vieții.

Programul național ”Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative” vine în întâmpinarea tinerilor care doresc să-și deschidă o afacere în industrii creative, prin lansarea concursului de finanțare StartUP Creativ. Până pe 21 noiembrie 2013, creativii cu spirit antreprenorial care vor dezvolta un plan de afaceri pentru a intra în competiție pot câștiga unul din cele 44 de premii în valoare de 10.000 de lei fiecare. Finanțarea va susține primii pași în afacerea propusă, fie că e vorba de deschiderea unui atelier de design, dezvoltarea unui produs software inovator sau organizarea unui festival de arte vizuale.

Pentru a aplica la concursul StartUP Creativ, participanții trebuie să aibă o idee de business corelată celor 11 arii ale industriilor creative: advertising, arhitectură, arte și piața de artă; meșteșuguri; design; modă; film; video & fotografie;  software si computer games; muzică, arte vizuale și performing arts; publishing; televiziune; radio. Mai multe detalii pe www.crestetalente.ro/industrii-creative.

Ideea va fi dezvoltată într-un plan de afaceri ce va cuprinde detalii despre: scopul, viziunea și obiectivele afacerii, planul de marketing, planul operațional, managementul și organizarea afacerii, identificarea riscurilor și analiza SWOT, planul financiar și un model de cashflow. Toate acestea vor demonstra intuiția antreprenorială a participanților, pe lângă pasiunea și expertiza asumată într-un domeniu creativ. Cheltuielile eligibile pot include orice tip de costuri care duc la îndeplinirea planului propus inițial: cheltuieli de personal, transport, marketing, asigurări, impozite și taxe, servicii cu terții.

Concursul StartUP Creativ se adresează celor care au o legătură specifică cu industriile creative, fie că au urmat studii universitare sau postuniversitare în domeniu, au participat la trainingurile proiectului ”Promovarea Antreprenoriatului în Industrii Creative”, sau au experință de cel puțin un an în câmpul creativității. Dacă nu îndeplinesc nici una din condițiile menționate, participanții pot urma cursurile online din cadrul programului, ce vor fi disponibile în curând pe platforma www.crestetalente.ro.

Pe lângă premiile în bani, cei 44 de finaliști ai competiției vor beneficia și de consiliere personalizată din partea unui grup de antreprenori cu experiență în industrii creative. În cadrul competiției se vor acorda 4 premii pentru fiecare domeniu al industriilor creative, detaliate mai sus. În cazul în care nu sunt suficiente planuri de afaceri înscrise în concurs sau planurile depuse nu întrunesc punctajul minim pentru a fi premiate pe fiecare domeniu al industriilor creative, se vor finanța celelalte domenii pentru care s-au depus  suficiente planuri de afaceri admisibile.

Procedura de aplicare la concurs implică întocmirea unui dosar de candidatură care include planul de afaceri și alte documente ce dovedesc eligibilitatea participanților și depunerea acestuia, fizic sau prin poștă, la sediul Fundației Post-Privatizare (Calea Plevnei, 46-48, București), pâna pe 21 noiembrie 2013, ora 17:00. Rezultatele vor fi afișate pe pagina competiției www.crestetalente.ro/competitie până pe 25 noiembrie 2013. Etapa de consiliere a finaliștilor va avea loc între 1-31 decembrie 2013.

Regulamentul complet al competiției StartUP Creativ și toate anexele necesare întocmirii dosarului de candidatură sunt diponibile pe www.crestetalente.ro/competitie.

vizual concurs

XXX

Proiectul ”Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative”, ID 61490,  este realizat de Fundația Post-Privatizare în parteneriat cu Asociația ORICUM, GEA Strategy & Consulting, Centrul de Cercetare și Consultanță în Domeniul Culturii, MPP Relații Publice, Universitatea București și Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investește în oameni!”

 

 

Persoană de contact:

Daniela Bosbiciu

[email protected]