Ghidul-RePAD-Dezbatere-Bani-pentru-reabilitariJoi, 31 octombrie, la ora 17:30, Asociatia Rhabillage organizeaza in cadrul sediului Uniunii Arhitectilor din Romania, din str. J. L. Calderon, nr. 48 (Bucuresti), dezbaterea cu tema Bani pentru reabilitari.
Actiunea face parte din campania de promovare a Ghidului RePAD. Reabilitare_Patrimoniu Arhitectura Dezvoltare, lucrare lansata in prima parte a acestei luni.
Vor participa ca invitati:
. Gabriela Baciu – Project Manager Asociatia Operatorilor Culturali
Oportunitati de finantare la nivel international si programe nationale de sustinere a initiativelor culturale
. Adrian Balteanu – coordonator programe culturale Uniunea Arhitectilor din Romania
Finantarea proiectelor culturale prin Timbrul Arhitecturii
. Melania Pop – consilier Centrul de Coordonare pentru Reabilitarea Centrelor Istorice din Timisoara
Programul ”Reabilitarea prudenta si revitalizarea economica a cartierelor istorice din Timisoara”, un proiect dezvoltat de administratia locala timisoreana cu sprijinul Societatii Germane pentru Cooperare Tehnica
. Silvia Stefanuca – Project Manager Conac Polizu
Reabilitarea Conacului Polizu, comuna Maxut
. Alma Cazacu – coordonator proiecte Asociatia Make a Point
Reabilitarea Turnului de Apa din Pantelimon
. Catalin Vasile – reprezentant platforma de crowdfunding Crestem Idei
Solutii de finanantare cu ajutorul comunitatii
. Vlad Plaiasu – coordonator Dianei 4
Salvare prin refunctionalizare – cazul DIanei 4
Márk Lóránt Mihát – coordonator proiect Calup
Activare culturala temporara
Moderator: Loredana Bruma – Presedinte Asociatia Rhabillage si autor al Ghidului RePAD.
Intr-o atmosfera interactiva si deschisa dialogului cu participantii la eveniment, ei vor incerca sa raspunda intrebarilor cele mai frecvente ce apar in lucrul cu patrimoniul arhitectural: cum si de ce sa investim in astfel de cladiri, unde cautam surse de finantare, cum scriem aplicatii pentru fonduri europene sau programe nationale, cum poate ajuta administratia locala un astfel de demers, cum devine profitabila o astfel de investitie.
Evenimentul completeaza capitolul III din Ghid, cel dedicat surselor de finantare pentru proiecte de reabilitare, avand ca rol principal propunerea unor solutii practice, fezabile, pentru cei interesati sa se implice in astfel de demersuri.
Mai multe informatii despre proiectul RePAD, gasiti pe site-ul dedicat proiectului re-pad.ro si in agenda atasata.
Proiectul este realizat in cadrul unei finantari prin ”Timbrul Arhitecturii” din partea Uniunii Arhitectilor din Romania si al unei finantari pentru proiecte editoriale, 2013, sectiunea ”Publicatii culturale”, din partea AFCN. RePAD nu ar fi fost posibil fara sprijinul partenerilor Ordinul Arhitectilor din Romania, Ambasada Frantei in Romania, Institutul Francez Bucuresti, Romania Green Building Council, Igloo, Arhitectura, Dincolo de fatade, DISC, Easy Engineering, Carturesti, Libraria Engleza Anthony Frost, Libraria Franceza Kyralina.