Întîlnirile Dansului București

8-13 septembrie 2013

Timp de șase zile, CNDB organizează showcase-ul Întîlnirile Dansului București, o prezentare de spectacole de dans, teatru independent și multimedia produse în Capitală, gîndit să dea publicului bucureștean, programatorilor și criticilor străini invitați o imagine vie asupra creației celor mai interesanți artiști și a celor mai suprinzătoare, puternice tendințe de pe scena artei contemporană.

În spațiul CNDB și pe scena de la Teatrul Foarte Mic își dau întîlnire artiști cu formații și experiențe diferite, spectacole foarte proaspete și altele cu ceva „vechime“. Realia a lui Farid Fairuz, Dance a Playful Body și Despre tandrețe ale Andreei Novac, Cvartet pentru o lavalieră al Vavei Ștefănescu, Zic Zac, cu care debutează în dans Andrea Gavriliu, Familia Offline al lui Radu Apostol și Mihaela Michailov, Romanyeah a lui Cinty Ionescu și (anti) aging de Mădălina Dan își dau întîlnire pentru prima dată cu spectatorii lor – din București și străinătate – la început de stagiune și de toamnă.

Acest showcase e prima prezentare multidisciplinară destinată promovării internaționale a spectacolelor independente, care nu fac agenda festivalurilor românești.

Programul showcase-ului cuprinde:

 

realiaDuminică, 8 septembrie, ora 20.00

Realia, un performance de Farid Fairuz

Un performance în care dramaturgia face să se contopească planuri temporale, evenimente reale și ficționale din viața unui personaj care trăiește simultan o identitate dublă: Mihai Mihalcea, născut la Bucharest, și Farid Fairuz, născut la Beirut. „Acum doi ani, a trebuit să-mi inventez un personaj ca să mai pot exista. Acum sînt Farid Fairuz și vă spun două lucruri: Imperiul Otoman nu a dispărut. O parte din el cu siguranță s-a păstrat în mine; totul în viață e legat de durere și plăcere. Altfel nu-mi pot explica nimic din toate astea…“

 

romanyeah!Luni, 9 septembrie, ora 21.30

Romaniyeah, un performance de Cinty Ionescu

Un mix de elemente vizuale și muzică. Tema este România văzută de Cinty, video DJ, într-o călătorie de imagini și sunete printr-o țară a paradoxurilor culturale și sociale.
despre-tandreteMarți, 10 septembrie, ora 21.00

Dance a Playful Body & Despre tandrețe

Spectacole de Andreea Novac

Cu Andreea Novac zIstván Teglás

Două solo-uri care investighează limitele incredibile ale corpului uman în imensa lui singurătate și vulnerabilitate, în tensionata lui relație cu prezentul în care își regăsește forța.

 

cvartetMiercuri, 11 septembrie, ora 20.00

Cvartet pentru o lavalieră, un performance de Vava Ștefănescu

Cvartet… este, poate, un experiment: o modalitate nouă de construcţie, de configurare în sensul că încearcă în cel mai concret mod să realizeze o coregrafie a sunetului. Dispoziţia multiplelor surse de sunet, montajul sunetelor înregistrate mixate în timp real cu cele live produse de dansatori creează o reală mişcare în spaţiu, o mişcare de sunete reconoscibile, a sensurilor pe care acestea le capătă prin juxtapunerea cu imaginea.

Imaginea (dansul sau coregrafia) se produce într-un spaţiu extrem de restrîns (cei trei dansatori sînt captivi într-o cabină telefonică), în mijlocul publicului. O imagine unică, persistentă, dar deloc statică.“ (Vava Ştefănescu)
anti agingJoi, 12 septembrie, 21.30

(anti) aging, un spectacol de Mădălina Dan & Mihaela Dancs

„(Anti) aging vrea să exploreze și să promoveze o utopie hedonistă, un sanatoriu creativ, ideea de relaxare, plăcere și recreere, ca metodă de lucru și ca problematică, lăsînd deoparte rațiunea și judecata în favoarea amuzamentului, a încîntării și a plăcerii. Problemele pe care le abordăm în (anti) aging sînt experimentare și căutarea plăcerii fizice și a voluptății în mișcare, dincolo de estetică și sens, investigarea efectelor emoționale și terapeutice ale mișcării, empatia kinestetică, propriocepția afectivă, sexualitatea, evanescența corpurilor. Performance-ul ar trebui refăcut cînd noi vom avea 60 de ani; deci e o piesă în care ne proiectăm îmbătrînirea.“ (Mădălina Dan în dialog cu Cristiane Bouger)
zic zacVineri, 13 septembrie, ora 19.00

Zic Zac, un spectacol de Andrea Gavriliu, rezemată de Ștefan Lupu

Debutul ca autoare a unui spectacol de dans al unei actrițe cunoscută pentru coregrafiile ei de teatru – ca și pentru corporalitatea ei cu totul specială, Zic Zac e un performance ce explorează relațiile de gen și temerile de fiecare zi, cu improvizații verbale și de mișcare, jucîndu-se cu ritmuri muzicale (arhi)cunoscute, cu enorm de mult umor.

 

Biletele se pun în vînzare cu o ora înainte de începerea spectacolelor.

Prețul unui bilet este de 20 lei/seară.

Rezervări se fac la adresa [email protected].