Poster-Lansare-cu-StART

Vino-ţi în simţuri – eveniment de lansare al proiectului cultural “27 de Răgazuri”,
27 august, ora 19, La Un Ceai (strada Luigi Cazzavillan, nr.25)

– concert Trei Parale şi spectacol de Teatru Labirint-Senzorial –

Gândurile bune apar când stai locului, când nu mai ai niciun plan şi nicio aşteptare. Toată vremea alergam care încotro, căutând bezmetici împliniri. Dar canistrele noastre interioare sunt aproape goale şi cu cât căutăm mai mult să le umplem cu atât ne consumăm mai tare. Aşa că propunem un experiment, o explorare pasivă în care tu nu trebuie să faci nimic, ci doar să laşi lucrurile să ţi se întâmple; în jurul tău se va isca un Labirint de senzaţii. Nu vă spunem mai multe despre ce şi cum va fi. Vrem să vă arătăm, dar cum esenţialul este ‘invizibil pentru ochi’ o să vă punem să staţi un pic pe întuneric (n.b. – vă legăm la ochi) în timp ce ascultaţi un concert de muzică veche Trei Parale.

Evenimentul deschide seria celor 27 de ateliere şi spectacole în care se intersectează arta, tradiţiile şi psihologia existenţială.

Când am construit acest proiect am pornit de la două idei: aceea că din când în când este bine să mai iei o pauză, să mai stai locului şi să te uiţi spre interior şi aceea că artă este necesară în procesul de autocunoaştere şi arta ni se întâmplă zi de zi.

Poate n-ai zice că lingură cu care mesteci în omletă, felul în care te mişti prin casă sau fructele pe care le mănânci pot fi expresii artistice, dar poezia este peste tot, în tot ceea ce faci. Trebuie doar să te uiţi cu atenţie.

Am cules activităţi din multe câmpuri ale artei, care te vor îndemna să îţi explorezi mintea, corpul şi simţurile. Ateliere care te vor aduce mai aproape de tine şi îţi vor antrena spiritul de observaţie – acel ceva care nu-i lipseşte niciunui artist. .

27 este un număr magic, iar răgaz/răgazuri este ceea ce avem nevoie acum. Timp de două luni (27 august – 27 octombrie) la sfârşitul fiecărei săptămâni, apăsam pe ‘stop iures’ şi stăm. Stăm cu artă şi dansăm cum dansau străbunii, meditam într-o galerie de artă, stăm la şezătoare cu instrumente vechi, împletim pănuşe, cioplim linguri, ne explorăm corpul prin teatru vizual şi Wushu, introspecţie prin pictură în întuneric şi tot aşa până la 27.

facebook.com/27deRagazuri

Intrarea este liberă.

Proiect finanţat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Român

Parteneri: Muzeul Ţăranului Român, Teatrul de Comedie, Federaţia Romană de Oina, Romano Butiq, Mesteshukar Butiq, APIR, Reciclare Creativă, Compania de Teatru Labirint, La Un Ceai, Acuarela, ImboldGaleria, Aiurart, Casa de pe Chei, Atelier Anda Roman, Merci Charity Boutique

Parteneri media: Modernism, Cooperativă Tradiţională