Au mai ramas cateva zile pana la cel mai important eveniment reggae al anului: Julian Marley, fiul legendarului Bob Marley va canta in premiera duminica, 18 august 2013, pe scena Arenelor Romane. Artistul care a castigat premiul pentru cel mai bun album reggae la International Reggae and World Music Awards din New York si nominalizat la premiile Grammy marcheaza editia cu numarul trei a Reggae Nights.

foto-JOSHUA-TIMMERMANS

foto-JOSHUA-TIMMERMANS

Alaturi de Julian, vor mai urca pe scena o serie de artisti care vor mentine atmosfera pe tot parcursul serii.

Pionierii muzicii reggae in limba romana, trupa El Negro activeaza inca din 1999. Bogdan Negroiu, liderul si nucleul grupului, impreuna cu Stevie Bass abordau un sound absolut nou, aparte si fresh pentru piata romaneasca dominata de muzica pop-dance. Dupa 3 albume de studio, LP-uri si numeroase release-uri, in prezent El Negro sunt o prezenta constanta in topurile muzicale, atat la radio, cat si la TV cu piese emblematice din care amintim: “Ploaia”, “Lasa-ma”, “Mi-e dor de tine”. In legatura cu ultimul lor material discografic, albumul “Antipanica”, El Negro spun ca nu este si un concept pe care trupa il propune ca un manifest sonor, alternativa si semnal de alarma pentru o societate din ce in ce mai incrancenata, sablonata si dominata de artificial, panica, efect de turma si ura.

Timisoreanul Vlad Sfichi, cunoscut de public ca One Lion, este unul din putinii cantareti reggae din Romania care s-a axat pe stilul conscious al genului. S-a lansat ca artist in 2009 si pana acum a lansat 3 materiale discografice, pe care le-a distribuit gratuit pe internet. In tot acest timp a avut numeroase concerte in diferite locatii din tara (Bucuresti, Sibiu, Timisoara, Cluj, Rosia Montana, etc) si a colaborat cu artisti din sfera reggae romaneasca, cat si din cea internationala: Mr. Levy, Lady Helenne, OSGC (Suedia), Volodia (Franta), NRG_D (Bulgaria), Jahmmi Youth (Bulgaria), Lawis (Spania). In cei 4 ani de activitate muzicala, One Lion a adunat un playlist plin de vibratii pozitive, cu mesaj inspirat de cultura rastafari, care garanteaza sa puna publicul intr-o dispozitie buna de fiecare data cand este cantat live.

Mighty Boogie vine din Timisoara si este un artist roman cu vechime in zona muzicala influentata de reggae. De-a lungul timpului, a fost prezent la numeroase petreceri si festivaluri, impartind scena cu nume ca Benny Page, Danny Byrd, Sukh Knight, Subscape, Emalkay, Mungos HiFi. Mai mult, 2012 este al doilea an in care este invitat la prestigiosul festival de muzica si cultura bass & sound system, Outlook din Croatia. Stilul lui incorporeaza jungle, dnb si dubstep, fara sa ignore dub-ul si dubstep-ul. Cu experienta in primul sound system din Romania, Fiyah Burn Sound, Mighty Boogie este cea mai buna alegere pentru a incheia aceasta seara.

Serious Dub a luat nastere in a doua jumatate a anului 2011, ca o grupare de promoteri ai muzicii dub reggae. Din pasiunea si dedicatia pentru muzica dub au aparut recent si productii muzicale Serious Dub, iar pe scena ne propun un set evolutiv de la dub la steppa, singura promisiune fiind legata de calitatea muzicii, considerand mai putin importante modalitatile de exprimare (CD, vinil, laptop, live etc.) atat timp cat vibe-ul este pozitiv.

‘Don’t Promote Murder Music, Promote Roots Rock Reggae’ este ideea de la care pleaca Selecta Droo. Originar din Brasov, unde s-a lansat in 2009, este printre primii promoteri ai culturii reggae de aici pentru ca mai apoi sa fie invitat la cele mai importante festivaluri de gen din tara – Reggae Pon Di Hills, One Love etc. Influentat de artisti precum Jah Shaka, Disciples, King Tubby, Iration Steppas, Aba Shanti I, Earthquake, King Shiloh Soundsystem, Channel One Sound System, Droo adauga constant noi aditii la colectia de viniluri, pregatit sa raspandeasca vibratii pozitive celor care il asculta.

JulianMarley_web_600

http://www.youtube.com/watch?v=sVLUWgYjblk