Robert-Zsombori-@-galeria-geam-MAT-a-Muzeului-de-Arta-din-Timisoara-(6) Robert-Zsombori-@-galeria-geam-MAT-a-Muzeului-de-Arta-din-Timisoara-(5) Robert-Zsombori-@-galeria-geam-MAT-a-Muzeului-de-Arta-din-Timisoara-(4) Robert-Zsombori-@-galeria-geam-MAT-a-Muzeului-de-Arta-din-Timisoara-(3) Robert-Zsombori-@-galeria-geam-MAT-a-Muzeului-de-Arta-din-Timisoara-(2) Robert-Zsombori-@-galeria-geam-MAT-a-Muzeului-de-Arta-din-Timisoara-(1)IMPLOZIE 7

Robert Zsombori
linogravură-obiect
25 iulie – 25 august  2013
Curatori: Bogdan Rața & Mihai Zgondoiu
Vernisaj: joi 25 iulie 2013, ora 19.00, galeria “geam MAT” a Muzeului de Artă din Timișoara,
(Piața Unirii colț cu str. Mercy)
www.geammat.blogspot.com
Implozie 7” –  linogravură în alb-negru cu dimensiunea de 225x150cm, gravată și imprimată manual în 2012. „Implozie 7” face parte din proiectul personal de dizertație susținut la Facultatea de Arte și Design din Timișoara în iulie 2013.
Implozia reprezintă conceptul și modalitatea mea de exprimare în domeniul gravurii, mai precis a tiparului înalt cu mijloace specifice a unei stări tensionale cum ar fi implozia-explozia, introvertirea-extrovertirea.
Ciclul de Implozii reprezintă cercetările mele pe acest drum a albului și a negrului. Fiind o continuare a proiectului meu de licență cu același titlu, am reușit să ating noi limite personale în creație prin dimensiune și expersie grafică. Cercetând pictura expresionist-abstractă am realizat că procesul de creație este la fel de important ca și rezultatul final al lucrării. Lucrarea de față este la granița dintre gravură și picture prin complexitatea ei stilistică și plastică.” Róbert Zsombori
Róbert Zsombori
Absolvent de licență și masterat la Facultatea de Arte și Design din Timișoara, secția grafică. Participă la Bienala Internațională de Grafică Graphics Review în 2010 și 2012, la concursul Fostering Artistic Practices – ICR Veneția 2010. În 2011 expune în Durango, Mexic iar în 2013 in Klagenfurt, Austria. Obține premiul tineretului la Salonului de Artă din Timișoara în anul 2011 și în 2012 bursa de studii Erasmus în Portugalia. Este membru al grupului international Xilogravura – Matrice Stilistică. Trăiește și lucreză în Timișoara și Odorheiu Secuiesc.
Organizator: Muzeul de Artă din Timișoara

Partener: Fundația HERCZEG
Parteneri media: www.oradetimis.ro, www.agentiadecarte.ro, www.modernism.ro