Peste 30 de locații din Capitală au pregătit expoziții de fotografie și surprize pentru cei care îî vor vizita pe parcursul serii de joi 27 iunie 2013,  în cadrul primei ediții a Nopții Fotografiei organizată de Pixelpedia cu susținerea F64.

Galerii de artă, cafenele, cluburi și chiar sedii de companii alcătuiesc traseul unei nopți dedicate poveștilor vizuale de diverse tipuri, de la piesaje tradiționale la portrete expresive sau fotografii de eveniment, toate sub semnul pasiunii pentru fotografie.

Noaptea Albă a Fotografiei își propune să aducă mai aproape de pasionații de imagine toate aceste provești, fie că sunt ale unor artiști încă la începuturile experimentelor proprii, fie că sunt profesioniști renumiți. Din informațiile noastre, este pentru prima dată în lume când se organizează un astfel de eveniment deci cu atât mai mult am pregătit o seară specială, presărată cu multe surprize” a declarat Laura Mihăilescu, Community Manager Pixelpedia

 

Noaptea Albă a Fotografiei va presupune un traseu prin mai multe spații de expunere din București, urmat de o petrecere de final în cadrul căreia va avea loc un concert și vor fi organizate tombole cu premii oferite de către organizatorii și partenerii evenimentului.

În fiecare dintre acestea, vizitatorii vor putea primi o mini-broșură care conține o listă cu toate locațiile participante și un spațiu special desemnat pentru a colecta ștampile de la fiecare loc vizitat, pe baza cărora se va face accesul la petrecerea din Club Control, începând cu orele 23:00. De asemenea, broșura va putea fi descărcată și tipărită și de pe site-ul evenimentului www.noapteafotografiei.ro secțiunea Party.

Ștampilele colectate de vizitatorii la Noaptea Albă a Fotografiei  vor putea fi folosite în mai multe feluri: un număr de minim 3 ștampile  va permite accesul la petrecere, un număr de 5 ștampile asigură primirea unui premiu garantat, la sosirea la petrecere iar un număr de minim 10 ștampile va asigura participarea la tombola organizată în Club Control și care are ca premiu un aparat foto Sony NEX 5RW a declarat Laura Mihăilescu, Community Manager Pixelpedia

Petrecerea organizată cu ocazia primei ediții a Nopții Albe a Fotografiei va include, pe lângă tombola cu premii, un concert incendiar Șuie Paparude.

Mai multe detalii despre locațiile participante la eveniment, expozițiile pregătite dar și multe altele găsiți pe www.noapteafotografiei.ro.

Noaptea Albă a Fotografiei este un eveniment organizat de către Pixelpedia, cu sprijinul F64 Studio, care își propune să aducă fotografia mai aproape de publicul larg și să demonstreze că, atunci când este vorba de imagine, tot ceea ce contează este pasiunea și povestea pe care vrei să o spui.

Parteneri ai acestui eveniment sunt Illy, DentEstet.

Partener media principal este Radio Guerrilla. Parteneri media: All Hollow, Anyplace.ro, ArtClue, ArtOut, București Optimist, Clubul Foto, Feeder, Get Lokal, Igloo, Love Issue, Modernism.ro, Oitzarisme, Sub25, Urban.ro, VICE.

***

Despre Pixelpedia

Pixelpedia (www.pixelpedia.ro) este comunitatea celor care se exprimă prin imagine, foto sau video, locul de întâlnire al pasionaților de orice nivel de experiență, în care contează oamenii și poveștile pe care vor sa le spună mai mult decât aparatele cu care realizează fotografiile sau filmele.

În plus, este locul în care pasionații de imagine se pot întâlni virtual, pot face schimb de experiență, obține feedback și sfaturi, comentarii și aprecieri și mai ales recunoaștere.

Lansată în varianta beta în luna mai 2013, odată cu  Noaptea Albă a Fotografiei Pixelpedia (www.pixelpedia.ro) se lansează oficial în România cu un prim eveniment care aduce împreună fotografi deopotrivă profesioniști sau amatori, conduși de aceeași pasiune pentru expresia prin imagine.

Despre F64 Studio

F64 Studio este cel mai mare retailer de pe piaţa foto-video din România şi deţinătorul celui mai mare magazin din Sud-Estul Europei. Compania oferă consultanţă de specialitate la cumpărare şi deţine platforma on-line www.f64.ro unde clienţii de pretutindeni au parte de aceeaşi experienţă de cumpărare, asistată de specialişti.

Magazinul F64 (Bd. Unirii 45) expune zilnic aparate foto-video de ultimă generaţie, produse profesionale şi cea mai completă gamă de accesorii foto-video. Pe lângă showroom, compania deţine şi Cafeneaua F64, locul de întâlnire al comunităţii foto din România. Compania derulează cursuri de specialitate, diferenţiate prin specific, nivel de experienţă şi chiar şi vârste: de la specializara fotografilor din România, pana la iniţierea copiilor în arta fotografică.

Compania s-a lansat pe piaţa din România în anii ’90 evoluând de la 2 angajaţi la 120 cât numără în prezent.