Marți, 25 iunie 2013, începând cu ora 18.00, are loc vernisajul celui de-al treilea proiect artistic, Qub, realizat de Galeria A1 (Cluj),  în cadrul SPAM Copy/Paste. Vernisajul va avea loc la soclul SPAM situat lângă Arenele Romane din Parcul Carol din București. „Lucrarea Qub reprezintă un corp abstract ce cuprinde virtual reprezentarea statuară a doctorului Constantin Istrati. Noi îl readucem pe doctorul Istrati în locul lui firesc printr-un QR code și obținem astfel o apropiere virtuală cu privitor. Codul QR are rolul de a transfera lucrarea din spaţiul public real în spaţiul personal, virtual, al utilizatorului de smartphone. ” (Galeria A1)

Lansat în toamna lui 2012, proiectul de artă contemporană SPAM  își propune amplasarea, pe toată durata anului 2013, a cinci lucrări de artă contemporană  temporară, cu tema Copy/Paste, pe soclul original, acum gol, al statuii doctorului Constantin Istrati, realizată de către Oscar Späthe.

În Parcul Carol există două socluri identice, cel construit în 1906 – pe care se va desfășura SPAM – și copia acestuia, aflată la câteva sute de metri  distanță, construită în 2009. Paste-ul soclului original a fost construit pentru a muta pe el statuia doctorului Constantin Istrati.

Inițiatorii, Fundația Culturală Obos, cu sprijinul Graffiti Art Work și Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, au organizat un concurs pentru stabilirea celor cinci lucrări ce vor fi expuse în cadrul proiectului SPAM Copy/Paste. Juriul este alcătuit din: Magda Cârneci (critic de artă), Eugen Rădescu (teoretician, co-fondator Pavilion), prof. univ. dr. Marilena Preda-Sânc (UNArte) și Diana Toboșaru (COO BBDO) și fondator Graffiti Art Work.

Detalii despre activitatea SPAM Copy/Paste puteți să aflați la:

www.facebook.com/SPAM.Parcul.Carol sau la: www.ioanaciocan.com

Un proiect susținut de Graffiti Art Work, parte a BBDO Group România și realizat cu sprijinul Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic

Parteneri media: radio Guerrilla, BeWhere!, Adevărul, modernism.ro, Revista Arta

Parteneri: Colina Motors, Pro Mac

Organizator: Fundația Cultural Umanitară „Om bogat, Om sărac-OBOS”