Licitația de Vară aduce la Artmark un total al vânzărilor de 750.000 de euro, o rată de adjudecare ridicată, de 93%, ceea ce subliniază trendul actual pe piața de artă din România încurajat de accesibilitatea operelor, o oportunitate pentru colecționari. Dintre rezultatele importante ale licitației cităm: „Noapte bună!“ de Nicolae Tonitza, adjudecată cu 90.000 de euro, „Narcise și lalele“ de Theodor Pallady – cu suma de 33.000 de euro sau „Viața la țară“ de Rudolf Schweitzer-Cumpăna – cu suma de 28.000 de euro. Puteți viziona integral rezultatele Licitației de Vară pe site-ul www.artmark.ro. Următoarea dată în calendarul pieței românești de artă este miercuri, 10 iulie, când au loc două licitații, Licitația de Artă Postmodernă și Contemporană și Licitația “Iudaica”.

București, 19 iunie 2013

Următorul eveniment important pe piața de artă îl reprezintă Judaica, licitație dedicată artei, culturii și tradiției evreiești din România. Printre loturile licitației Judaica – pe care le puteți viziona în cadrul Expoziției începând de sâmbătă, 22 iunie – se numără o raritate absolută, un album de 125 de fotografii, imagini unice ale atrocităților din timpul rebeliunii legionare, din ianuarie 1941, certificatul de naștere a lui Nicolae Steinhardt sau un exemplar foarte rar din 1938, în limba ebraică, al volumului “Inimi cicatrizate” de Marcel Blecher.

Licitația de Artă Postmodernă și Contemporană și Licitația Iudaica se vor desfășura miercuri, 10 iulie, ora 19:30, la Athénée Palace Hilton, București. Expoziția loturilor poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviță, Str. C.A. Rosetti nr. 5, de sâmbătă, 22 iunie până marți, 9 iulie.