
Miercuri, 12 iunie 2013, la Muzeul de Artă din Timişoara, artistul plastic Igor Isac vernisează o nouă expoziţie de pictură, intitulată „În umbra destinului”, prezentată de Cornel Ungureanu, Gabriel Kelemen, Călin Chincea şi Ilie Chelariu.
Este a opta personală a lui Igor Isac, un personaj fabulos, care s-a născut, în anul 1957, la Olişcani, în Basarabia, a absolvit Liceul de Arte Plastice din Chişinău şi a urmat cursurile Facultăţii de Arte din Tallin, capitala Estoniei. A locuit un timp la Moscova, în boemă, iar apoi s-a muatat la Chişinău, unde, având o poziţie anisovietcă şi pro-românească, a intrat în atenţia KGB. De aceea, după 1990, s-a mutat în România, la început în Bucureşti. A urmat Oraviţa, iar acum, după peregrinări nesfârşite, are o casă a lui – la Ciclova Montană, sub pădure, nu departe de celebra fabrică de bere.
Toate frământările şi drumurile sale sunt oglindite într-un volum de memorialistică şi eseistică, „Cartea aşteptării”, apărut, anul trecut, la Editura Eikon, cu o prefaţă a lui Cornel Ungureanu.
Este angajat la Casa de Cultură din Oraviţa, unde ajunge, peste munte, în jumătate de ceas.
Igor Isac este, din 1998, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi de abia din 2005 al Uniunii Artiştilor Plastici din R. Moldova. Este şi membru al Asociaţiei Internaţionale a Artiştilor Plastici Profesionişti, structură aflată sub egida UNESCO.
Susține activitatea Modernism.RO printr-o donație.
Recent Comments