Expoziţia de fotografie EuroFotoArt
Gruppo Fotografico “Il Cupolone”
Florenţa

la Institutul Italian de Cultură,
în cadrul
Festivalului Fotografiei Europene 2013,

28 mai – 13 iunie 2013

Vernisaj
28 mai 2013, ora 18.30
Aleea Alexandru 41, Bucureşti

Grupul Fotografic «Il Cupolone» a fost fondat în octombrie 1961 de un grup de prieteni pasionaţi de fotografie, la umbra cupolei lui Brunelleschi, de unde şi numele.

Se dedică imediat unor activităţi calificate: în 1962 organizează Primul Trofeu Cupolone, concurs naţional suspendat doar în timpul inundaţiei din 1966 şi ajuns, în prezent, la cea de-a 48-a ediţie. În 1966 grupul se înscrie în Federaţia Italiană a Asociaţiilor de Fotografie. În anul 1980 primeşte distincţia Benemerito delle Fotografia Italiana. Fiind unul dintre cluburile cele mai vechi din Italia, Grupul Fotografic «Il Cupolone», a primit în 2011 de la Federaţia Internaţională de Artă Fotografică – FIAP distincţia CAFIAP (Club Artiste FIAP) primul şi, până acum, unic în Italia.

Aportul Grupului Fotografic “Il Cupolone” în cadrul FIAF a dus la câştigarea mai multor Cupe ale Lumii (Bienale FIAP). In 2007 “Il Cupolone” câştigă cea de-a doua ediţie a Coupe du Monde FIAP pour Clubs.

Expun artiştii: Alessandro Ballini, Marcello Materassi, Samuele Ballini, Paolo D’Eliso, Simone Sabatini, Pierfrancesco Baroni, Andrea Martini, Massimo Martini.