Anunț privind lansarea programului RAP – rezidențe, ateliere, producții în sfera culturii coregrafice contemporane

Centrul Național al Dansului București lansează în parteneriat cu Fabrica de Pensule spațiul RAP, care va găzdui un program de rezidențe pe perioada iunie-octombrie 2013.

Spațiul este situat în Fabrica de Pensule din Cluj Napoca și începând cu luna iunie a acestui an va servi drept spațiu de rezidențe, ateliere și lucru la noi producții artistice. RAP – rezidențe, ateliere, producții este un proiect cultural finanțat de Adminstrația Fondului Cultural Național.

Programul este adresat artiștilor care derulează proiecte în sfera culturii coregrafice contemporane și va cuprinde 5 perioade de rezidențe în perioada iunie-octombrie 2013.

Centrul National al Dansului – Bucuresti (CNDB) este singura instituție publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii creată cu scopul de a susține, dezvolta și promova dansul contemporan. Statutul său de instituție de spectacole dar și de finanțator al coregrafiei contemporane, face din CNDB o instituție singulară și vitală pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România.

CNDB încurajează cercetarea, experimentul și inovația în câmpul practicilor și teoriilor din arta contemporană și contribuie la crearea unui mediu favorabil dialogului, reflecției și dezbaterii.

www.cndb.ro

 

Fabrica de Pensule este un spațiu independent de artă contemporană situat în Cluj, care reunește peste 30 de ateliere de artiști, 7 galerii de artă contemporană și organizații culturale active în domenii precum artele vizuale, teatru și dans contemporan, artă în spațiu public.

www.fabricadepensule.ro

 

Selecția artiștilor rezidenți se va face pe baza unui dosar de participare care va cuprinde:

–     formularul de înscriere;

–          descrierea proiectului (detalii despre concept și demersul artistic propus, maxim 2 pagini A4, format PDF);

–          biografia artistică a artistului (maxim 2 pagini A4, format PDF);

–          documente privind portofoliul de proiecte anterioare și extrase din presă, fotografii, fișiere video (maxim 1 GB).

 

Termen limită de înscriere: 10 mai 2013

Documentele solicitate (în format PDF) și fișierele foto/video (maxim 1 GB) vor fi transmise exclusiv prin e-mail, la adresele:

[email protected] și [email protected]

 

Selecția

Selecția artiștilor rezidenți va fi făcută de un juriu constituit din reprezentanți ai Centrului Național al Dansului București și ai Fabricii de Pensule (Cluj Napoca), iar rezultatele selecției vor fi făcute publice la data de 13 mai 2013.

 

Organizatorii vor asigura următoarele:

–          Cheltuielile privind transportul către și dinspre Cluj Napoca (exclusiv transport intern, cu trenul sau autocarul pentru o singură persoană);

–          Cazare pentru artistul selectat (în cazul unui demers artistic care necesită participarea altor colaboratori, artistul selectat se obligă să găsească resursele financiare pentru participarea acestora);

–          Spațiu de repetiții și sprijin logistic pentru o perioadă de maxim 21 zile (3 săptămâni);

–          Un onorariu de 2000 lei net.

–      Acces la echipament tehnic în funcție de disponibilitatea acestuia (video-proiector, proiectoare de lumini și sunet fără personal tehnic)

–     Acces la biblioteca de artă contemporană a Fabricii de Pensule

–     Facilitarea interacțiunii cu artiștii și operatorii culturali din Fabrica de Pensule

–     Comunicare către publicul de profesioniști și publicul larg

Nu se asigura buget de producție.

 

Alte detalii:

Artiștii selectați vor avea obligația ca pe perioada lucrului să susțină o prezentare publică a proiectului aflat în lucru și/sau, după caz/opțional, să susțină un atelier destinat scenei locale prin care să-și prezinte metodele de lucru și practica artistică.