Marţi, 2 aprilie a.c., orele 18.30, în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia va avea loc vernisajul expoziţiei dedicate aniversării a 80 de ani de la naşterea marelui poet român Nichita Stănescu.

Cu ocazia vernisajului, în sala de conferinţe „Marian Papahagi” a Institutului va avea loc, pe lângă o prezentare biografică a poetului, şi o interpretare a câtorva poezii de Nichita Stănescu realizată de poeţii veneţieni Gianfranco Chinellato şi Anita Menegozzo. De asemenea, în cadrul evenimentului vor avea loc lecturi de poezie realizate de studenţii Universităţii Ca’ Foscari care studiază limba română.

Evenimentul face parte din proiectele strategice ale Institutului Cultural Român pe anul 2013 pentru promovarea creativităţii româneşti şi va fi realizat în simultaneitate atât la ICR Bucureşti şi la filialele din ţară ale acestuia, precum şi la Institutele Culturale ale României din străinătate.

Expoziţia va rămâne deschisă până pe 16 aprilie în Noua Galerie a Institutului Român de la Veneţia şi este realizată în colaborare cu Asociaţia „Romeni in Veneto”.