Spectacolul-instalație “Camera 1306 [I Am Myself]” conceput de Cosmin Manolescu și interpretat împreună cu Catrinel Catană se mută din camera de hotel la ZonaD – studio Paradis Serial, pentru o ediție specială care deschide sezonul 2013, primul spectacolul avînd loc vineri, 8 martie între 20.00 și 22.00. Presa de specialitate l-a văzut ca pe un spectacol “fantasmă” despre “corpul aflat într-un spațiu privat”, care poate exprima “un loc, un nume, o stare de spirit, oricum ceva imposibil de definit, misterios și cu siguranță fragil”, și care face apel la “puterea imaginației fiecăruia”.

Spectacolul este conceput ca un performance-instalație de aproximativ 2 ore, desfășurat între orele 20.00-22.00 în spațiul ZonaD din București, str. Iulia Hașdeu nr. 3 (între Calea Griviței și Popa Tatu). Accesul se face exclusiv pe bază de rezervare cu minim o zi înainte de spectacol, numărul de locuri fiind limitat. Costul biletului este de 30 lei/ persoană. Detalii și rezervări la [email protected].

„Camera 1306 [I Am Myself]” este o co-producție a Fundației Gabriela Tudor / Compania Paradis Serial și a Centrului Național al Dansului București. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Cullberg Ballet (Stockholm) și al Asociației 4Culture (București) în cadrul Wild Cards – Jardin d’Europe, și al Centrului de Cultură “George Apostu” (Bacău). Spectacolul s-a bucurat de un succes important de public la reprezentațiile de la Hotel InterContinental (2011-2012) și a fost prezentat în țară la Timișoara, Bacău și Alba Iulia, iar în străinătate la festivaluri din Stockholm (Suedia), Plymouth (Marea Britanie) și Riga (Letonia).

Creat de Cosmin Manolescu și Ștefania Ferchedău, ZonaD – studio Paradis Serial este un spațiu-laborator independent dedicat dansului și artelor contemporane, care încurajează practicile colaborative și cercetarea individuală, mediind și facilitînd în același timp întîlnirea dintre artiști și publicul larg. ZonaD este un spațiu administrat de Fundația Gabriela Tudor și este studioul companiei Paradis Serial.

Parteneri media: Sapte Seri, Modernism, ArtAct magazine, ArtClue, Romania Pozitiva, Metropotam

Contact: Ștefania Ferchedău, Manager ZonaD, [email protected], http://zonadstudio.wordpress.com.


SPECTATORII DESPRE I AM MYSELF
“Am ieșit cu gândul și senzația că mai vreau, că o să mai vin cu siguranță și, dacă s-ar fi putut, chiar în seara asta… e autentic, te pune în contact cu tine într-un mod tandru, aș zice, am simțit un fel de tristețe, o nostalgie cu multă înțelegere și tandrețe pentru noi ca oameni.” (spectator 9 iunie 2012)