Casa de cultură „Friedrich Schiller” București vă invită joi, 7 februarie 2013, la ora  18.00,  la vernisajul expoziției de artă în sticlă și gravură experimentală „Curgere” a artistei Cristina Ilinca.

Cristina Ilinca s-a născut în data de 30 octombrie 1967, în București. A absolvit Facultatea de filologie (1991) și studii postuniversitare de științe politice (1999). Cariera sa de artist în sticlă a început în 2007, când a decis să facă o cotitură în viața sa, să își abandoneze slujba și să urmeze cursurile Facultății de Arte Decorative și Design, din cadrul Universității Naționale de Artă, București, ca apoi să poata lucra ca artist independent.  Actualmente lucrează în propriul său atelier din București.


„Viața este unul dintre cele mai mari miracole ale acestui univers. Apariția vieții pe Pământ este, probabil, cea mai norocoasă – și mai enigmatică – întâmplare care s-a petrecut pe planeta aceasta, ca un moment special și probabil limitat în timp în infinita desfășurare a cosmosului. Pentru noi, ființe supuse condiției de efemeritate și conștiente de aceasta, curgerea inexorabilă a vieții către final are un dramatism aparte, dat de posibilitatea contemplării și imposibilitatea sustragerii de la curgerea noastră finită către infinitul cel mare. Filosofia, religia și arta sunt căi prin care oamenii au încercat dintotdeauna să înțeleagă, să accepte și, eventual, să lase o trecătoare urmă a lor în impasibila desfășurare a Vieții.


Menirea mea ca artistă este să oglindesc, pe cât posibil, crâmpeie din fascinanta diversitate a vieții, încercând să surprind totodată ceva din insesizabila ei mișcare. Sticla este un material potrivit pentru aceasta, pentru că, la fel ca viața, poate lua o infinitate de forme, este fragilă, delicată și incredibil de puternică. ” (Cristina Ilinca).

Expoziția rămâne deschisă până pe 26 februarie 2013.

Casa de cultură „Friedrich Schiller”
Str. Batiștei 15, sector. 2, București
Tel./ fax: 021.319.26.88
Tel. 021.319.26.87
[email protected]
http://www.casaschiller.ro/

Artist Cristina Ilinca
www.cristinailinca.ro
<[email protected]>,  +4 077 222 7228