Regizoarea Alexandra Gulea va debuta cu filmul de ficțiune de lung metraj “Matei Copil Miner” in cadrul prestigiosului festival, International Film Festival Rotterdam 2013, aflat la cea de a 42-a editie. Festivalul va avea loc între 23 ianuarie și 03 februarie 2013. “Matei Copil Miner” concurează pentru premiul “Big Screen Award”. Producator este Thomas Ciulei.

Matei Copil Miner, este o coproducție româno-germano-franceză între Europolis Film, Lüthje-Schneider-Hörl, Ciulei Films, HFF München si 40°Grad, sprijinita de programul Media al Comunitatii Europene, Eurimages, Centrul National al Cinematografiei, FFF Bayern, Fondation GAN pour la Cinema si de sRTV.

Matei (Alexandru Czuli), un copil de 11 ani pasionat de biologie, traieste singur cu bunicul lui (Remus Marginean) intr-o regiune miniera de munte. Parintii sunt plecati la munca in Italia. Din toamna pana in primavara, intamplarile prin care Matei trece si prima experienta a mortii il obliga sa se maturizeze si sa decida de propriul destin.

Alexandra Gulea a mai regizat: “Hacker”, serial TV- 2003, “Dumnezeu la Saxofon, dracu la vioara”, documentar- 2004, “”Azi eram frumoasa juna”, documentar- 2007, si a lucrat ca monteur la filmul  “Weekend cu Mama” in regia  lui Stere Gulea si la doua dintre filmele regizorului Thomas Ciulei: “Asta E” si “Podul de Flori”.

Trailer

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta la numarul de telefon 0744/644-147, 021/316-8079.