Au mai rămas doar patru zile până la premierea celor mai buni studenţi şi absolvenţi români din străinătate pentru anul academic 2011-2012! Juriul, format din personalități consacrate din zona academică, cea culturală şi cea publicistică, a desemnat cei 40 de finaliști ai Concursului „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”. Câștigătorii fiecăreia din cele 8 categorii vor fi premiați în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate în data de 8 ianuarie 2013, ora 18.00, la Palatul Parlamentului.

Gala este evenimentul anului pentru Liga noastră și o minunată tradiție pe care o vom păstra an de an. Ce poate fi mai frumos decât să ne reunim la început de 2013 pentru a-i aplauda la scenă deschisă pe finaliștii și câștigătorii Galei, studenți români de excepție din întreaga lume? În mod special, Gala de anul acesta a atras mai multe candidaturi ca niciodată. Decizia Juriului prezidat de Președintele Academiei Române Ionel Haiduc este cu atât mai dificilă, iar competiția cu atât mai frumoasă. Din tot sufletul ne dorim o seară pe deplin reușită, care să transmită un semnal clar că România știe să-i aprecieze la justa lor valoare pe acești tineri străluciți care s-au distins prin competență, seriozitate și perseverență”, declară Sebastian I. Burduja, Preşedintele LSRS.

Selecţia finaliştilor și premii. Jurizarea celor peste 200 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi înscrişi în cele opt categorii s-a desfăşurat la sfârşitul lunii decembrie. În primă etapă, laureaţii ediţiilor precedente ale Galei au făcut preselecția candidaților, iar selecţia finală a fost realizată de către un juriu prestigios. Categoriile pentru care se vor acorda premii sunt: „Studentul Român al Anului din America de Nord” (1 premiu pentru nivelul universitar și 1 premiu pentru nivelul post-universitar), „Studentul Român al Anului din Europa” (1 premiu pentru nivelul universitar și 1 premiu pentru nivelul post-universitar), „Studentul Român al Anului de pe alte Continente”, „Studentul Român Erasmus al Anului”, „Studentul Anului în România”, „Premiul Special în Arte” (categorie inaugurală). Toate candidaturile, cu excepția celei pentru „Studentul Anului în România”, intră automat în competiția pentru Marele Premiu „Studentul Român al Anului”. Pentru mai multe detalii despre juriu, criterii de jurizare și premii vă invităm să accesați aici.

Cine sunt finaliştii în acest an? Peste 20 de oraşe din România se pot mândri cu rezultatele deosebite ale finaliştilor competiţiei „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”. Printre acestea se numără: București, Oradea, Brașov, Buzău, Iași și Bacău.  Lista completă a finaliștilor în funcție de categoria pentru care au candidat și orașele de proveniență sunt disponibile aici.

Numele câștigătorilor vor fi făcute publice în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, în data de 8 ianuarie 2013, la Palatul Parlamentului.

 

Gala Studenţilor Români din Străinătate 2013 este un eveniment organizat cu sprijinul sponsorilor: PETROM, BRD Groupe Société Générale, ANPCDEFP, Chevron, CEC Bank, British Council, Renault, NNDKP, GHF, BCR, Vinarte și Hotel IBIS.

Susţinem și ne susţin: Fulbright Commission Romania, Campus France, ROTARY, ROTARACT, INTERACT, ESN Romania, AEGEE Bucuresti, Succes Pentru România, USR, Uniunea Studenților Academiei de Studii Economice București, Educativa, ANOSR, Student Sport, Catalyst / HIPO, CRREDAE, Inspire Business, Asociația Bursierilor Guvernului Francez, FrancoJobs, Brain Romania, UEFISCDI, Qual Media și Smartlink Communications.

Parteneri media: TVR, Adevărul, Europa FM, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Radio Târgu-Mureș, Academic Link, Business Woman, Edu-news.ro, Evenimente Studențești, Forbes, OnlineStudent.ro, privesc.eu, România Pozitivă, Stiriexterne.com, Știri ONG, Studenție.ro.

Contact:

Adina Vințan                                                Sorana Șerban

Coordonator Gala LSRS 2013                       Vicepreşedinte Comunicare şi Informare

[email protected]                                       [email protected]

0722 697 550                                                   0752 038 218

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.