Răzvan Ion & Eugen Rădescu
Public talk

Neo politici publice
(Pavilion se relochează)

Vineri 14 decembrie 2012, 19.30
@Pavilion, Șos. Nicolae Titulescu nr. 1 (Piața Victoriei)

Într-un moment în care reorganizarea și redimensionarea sunt cuvinte cheie în discursul public instituțional, Pavilion reconceptualizează și reinventează o nouă etapă, odată cu relocarea activității centrului de artă. De obicei, un pavilion este o construcție temporară, ceva între o casă și un cort, având un scop specific și provizoriu. Cea mai bună calitate a sa este funcționalitatea, poate fi instalată și dezinstalată cu ușurință, poate fi mutată rapid dintr-un loc în altul, dar are potențialul să marcheze un spațiu anume, în interiorul sau în afara pavilionului. Este o structură temporară, la fel cum centrul PAVILION este o structură temporară, o platformă temporară, pentru politica, arta și cultura contemporană. Conceptul temporar al pavilionului se încadrează perfect în conceptul (re)prezentării culturii de azi. Arta și cultura sunt dinamice, temporare, deseori în transformare, mișcându-se nu doar în spate, în față, la stânga, la dreapta, dar și în orice altă direcție. E nevoie de o structură temporară pentru a analiza cultura contemporană – trebuie să fi rapid și dinamic, e nevoie de un mediu care este temporar precum domeniul pe care îl reprezintă, dar totuși să rămână solid. (Răzvan Ion & Eugen Rădescu)

La 13 ani de existență, cei doi fondatori ai organizației vor susține o sesiune publică de întrebări și răspunsuri cu publicul care ne-a fost alături în toți acești ani. Un ultim eveniment în spațiul care ne-a găzduit timp de 4 ani.

Mutarea și reamenajarea noului spațiu va dura o perioadă nedeterminată, programul centrului fiind suspendat temporar. Vom reveni cu detalii despre noul program și inaugurarea noului spațiu. Vă mulțumim tuturor celor care ne-ați susținut în ultimii ani. Rămâneți aproape de noi!

Răzvan Ion este teoretician, curator, manager cultural și activist politic. Este co-editor al PAVILION – journal for politics and culture, co-director al BUCHAREST BIENNALE – Bienala internațională de artă contemporană București (împreună cu Eugen Rădescu), iar din 2008 a fost numit director al PAVILION – centrul pentru artă și cultură contemporană. A fost profesor asociat al Universității California, Berkeley; Universității din Lisabona; Central University of New York; University of London; Universitatea din Sofia; Universitatea din Kiev; ș.a. A ținut conferințe și prelegeri la diverse instituții de artă precum Witte de With, Rotterdam; Art In General, New York; rum46, Aarhus; Calouste Gulbenkian, Lisabona; La Casa Encedida, Madrid; New Langton, San Francisco; CCA, Tbilisi; Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj; Universitatea de Artă, Cluj; Universitatea de Artă, Timișoara; ș.a. Scrie pentru diverse reviste și ziare, iar recent a curatoriat expozițiile “From Contemplating to Constructing Situations” și “Exploring the Return of Repression” la Pavilion, București și rum46, Aarhus. În prezent lucrează la volumele “Exploring the Return of Repression” și “Rhizomic Structures Of Art Institutions. Neo-Politics Of Culture”. Este profesor la Universitatea din București unde predă studii curatoriale și un curs de gândire critică.

Eugen Rădescu este politolog (specializat în relativism moral și etică politică), manager cultural, curator și teoretician. A scris pentru diferite reviste și ziare. A fost, printre altele, curatorul Bucharest Biennale 1, cu tema “Identity Factories” al expoziției “How Innocent Is That?” si “presently i have nothig to show and i’m showing it!” la Pavilion București. A publicat cartea “How innocent is that?” la REVOLVER BOOK, Berlin, Germania. Este co-editorul PAVILION – journal for politics and culture și co-directorul Bucharest Biennale (împreună cu Răzvan Ion) și președinte al board-ului organizational al PAVILION și BUCHAREST BIENNALE. Este profesor asociat la Universitatea București și Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj. Locuiește și lucrează în București.

Imagine: PAVILION, proudly supported by UniCredit Țiriac Bank, 2008.

PAVILION center for contemporary art & culture
proudly supported by UniCredit Tiriac Bank


Sos. Nicolae Titulescu 1 (Piata Victoriei)
Bucharest  011131 Romania
T: + 4 021 310 5469
PAVILION (proudly supported by UniCredit Tiriac Bank) este un centru pentru arta si cultura contemporana, un spatiu independent work-in-progress, spatiu de productie si cercetare a vizualului, a discursivului si a performativului. Este un spatiu al gandirii critice  care promoveaza o întelegere implicata socio-politic a artei si a institutiilor culturale.

PAVILION (
proudly supported by UniCredit Tiriac Bank) is a center for contemporary art & culture, a work-in-progress independent space, a space for the production and research in the fields of audiovisual, discursive and performative. It is a space of critical thinking, and it promotes an artistic perspective implying the social and political involvement of art and of cultural institutions.

This is a project by PAVILION – journal for politics and culture.
www.pavilionjournal.org


PAVILION, BUCHAREST BIENNALE and PAVILION CENTER are projects devised and founded by Razvan Ion and Eugen RadescuInstitutional Partners:
Netherlands Embassy in Bucharest
Embassy of the United States in Bucharest
FSPUB – Faculty of Political Science
University of Bucharest
CNI Coresi
IASPIS
Alert Studio
Romanian Cultural Institute
Rumanska Kulturinstitutet Stockholm
Make A Point
BAM – Flamish Institute for Visual, Audiovisual and Media Art
Nana – natural food
Cinema Union
Arhiva Nationala de Filme
White Night of the Galleries
Media Partners:
RomaniaTV
Radio Romania Cultural
RFI Romania
BeWhere
Zeppelin
Vice
tabu
Alternativ
Arte & Meserii
Metropotam
Ginger Group
Port.ro
24-Fun
Modernism
Hipmag
Tilllate
ArtClue
ArtAct
Urban Things Romania
Sub25.ro
Anti-Utopias.com
Afterall
Radical Philosophy
Springerin
Cabinet
Mute
Open

Official Hotel: Intercontinental Hotel

Official coffee: Illy

Printing Partner: Evergreen Concept

Production Partner: Update Advertising

Official Club:
Control

Official Restaurant: Shift