Duminică 16 decembrie 2012, de la ora 11.00, la

Sala MICĂ

în cadrul programului

CONFERINŢELE TEATRULUI NAŢIONAL

Paul Cozighian despre Faţa nevăzută a zilelor Revoluţiei române

 Prin intermediul camerei de filmat, Paul Cozighian, pe atunci student la regie de film, a fost unul dintre martorii privilegiați ai primelor ore ale Revoluţiei. În seara de 21 decembrie 1989 a filmat încleştările dintre populaţia Bucureştiului şi Armată, în zona Hotelului Intercontinental, iar o zi mai târziu a pătruns, o dată cu manifestanții, în sediul Comitetului Central al PCR, unde a filmat evenimentele petrecute după fuga cuplului Ceaușescu.

Acesta a fost doar începutul, pentru că, prin acțiunile întreprinse în zilele următoare, Paul Cozighian s-a aflat în centrul celei mai importante polemici (care nu a fost nici astăzi pe deplin elucidată) legate de Revoluția Română : „a fost sau n-a fost… ?”

Despre Paul Cozighian

Regizor şi jurnalist independent, Paul Cozighian s-a născut în 1962 în România, dar trăieşte din 1990 la Paris, unde a obţinut masteratul în audiovizual la Sorbona.

De mai bine de treizeci de ani, lucrează în cinematografie, televiziune şi radio, fiind rând pe rând corespondentul TVR la Paris, apoi corespondent de război la Belgrad pentru France Télévisions, Radio France şi TVR, autor de filme documentare, iar din 2000, consultant în comunicare pentru mari grupuri industriale din Franţa.

În prezent, Paul Cozighian este corespondentul France TV la Bucureşti.

Din 2009 este iniţiatorul şi animatorul proiectului 2112,  care comemorează la sfârşitul fiecărui an memoria martirilor Baricadei de la Intercontinental, unde, în 21 decembrie 1989, şi-au pierdut viaţa 49 de români.

Pentru mai multe informaţii legate de bilete:

021. 314. 71. 71 (Agenţia de bilete)