Igloo media lanseaza trei volume noi din colectia igloopatrimoniu.

Joi, 6 decembrie 2012, Igloo media va lansa in cadrul Carte cu Arte trei albume noi din colectia igloopatrimoniu: Campulung Muscel. Schite pentru o monografie arhitecturala, Geamii. Minarete pe cerul Dobrogei si Olane. Case Traditionale din Dobrogea. Evenimentul va avea loc la Galeria Universitatii Nationale de Arte (Budisteanu 10, București) incepand cu ora 18:30.

Noile publicatii igloopatrimoniu abordeaza, in linia deja consacrata de precedentele albume ale colectiei, subiecte de patrimoniu autohton, doua fiind dedicate Dobrogei, o zona cu totul speciala a tarii, iar unul orasului Campulung Muscel. Olane. Case Traditionale din Dobrogea isi propune, in mod explicit, sa (re)trezeasca interesul pentru casa traditionala din Dobrogea prin prezentarea a numeroase exemple de arhitectura specifica zonei, in timp ce Geamii. Minarete pe cerul Dobrogei aduce in atentie lacasurile de cult musulmane. Prezente pe teritoriul tarii noastre intr-un numar semnificativ, multe fiind grupate pe teritoriul Dobrogei, ele reprezinta adevarate monumente de arhitectura cu un important potential turistic.

Prin cel de-al treilea volum Campulung Muscel. Schite pentru o monografie arhitecturala inauguram seria de monografii dedicate unor orase vechi cu o arhitectura impresionanta de-a lungul istoriei. Albumul prezinta exemple de arhitectura civila, vestita casa de Muscel fiind reprezentativa pentru tipul de locuire urbana medievala din Tara Romaneasca, dar si exemple de cladiri de patrimoniu, care au beneficiat de restaurari fericite. Aparitia acestor noi albume dedicate unor zone cu valoare de patrimoniu redeschide o discutie mai ampla care dincolo de componenta arhitecturala poate atinge probleme legate de urbanism, sociologie si chiar antropologie.

Albumele au aparut cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National si fac parte din colectia igloopatrimoniu, una dintre cele mai importante si apreciate colectii ale editurii igloomedia. Lansarea va avea loc la Carte cu Arte, eveniment organizat de Square Media, Asociatia Idioma in parteneriat cu Universitatea Nationala de Arte in perioada 19 noiembrie – 16 decembrie 2012 la UNAgaleria, de luni pana duminica intre orele 11 si 20.

Va asteptam asadar in seara de Mos Nicolae alaturi de invitati speciali si preturi de sarbatoare la lansarea celor mai noi publicatii igloopatrimoniu. Nu uitati sa aveti pantofii frumos lustruiti pentru surprizele pe care vi le-am pregatit.

Detalii gasiti pe www.igloo.ro si pe www.asociatiaidioma.ro