Florin Stoiciu expune la Mask-Grafică în mişcare la Galeria „Demisol”

Vă aşteptăm cu drag la vernisajul expoziţiei Mask-Grafică în mişcare  de la Galeria Demisol din Bucureşti, str. Budişteanu nr. 19, joi, 6 decembrie 2012 la ora 11.00.

Realizată de artistul vizual Florin Stoiciu, Mask este o animaţie ce dă viaţă crochiurilor sale în creion. Desentată din linii groase de haşură, o femeie este urmărită de o mască metamorfozată în pasăre. Împreună trec prin spaţii nedefinite, într-o atmosferă ambiguă de aşteptare şi ezitare. În cele din urmă, femeia devine liberă în gesturi şi corpul mult mai expresiv, într-un dans nonşalant cu un văl roşu.(BIEFF 2012)

Mask duce spectatorul înapoi în vremea tehnicii clasice de animaţie, când filmele erau desenate cadru cu cadru. FLORIN STOICIU creează un spaţiu ambiguu prin lipsa detaliilor, doar elementele strict esenţiale având loc în acest scurtmetraj. Astfel transformarea personajul feminin iese cu atât mai mult în evidenţă: de la o persoană introvertită, ajunge să se poată exterioriza, căpătând o mai mare libertate personală. Masca nu este un semn al opresiunii adevaratei personalităţi, ci unul al eliberării.” (Diana Mereoiu, BIEFF 2012)

Noi suntem o mască?, Masca e în noi, Masca ne învăluie, Masca se deschide, Masca se închide, Masca este pretutindeni, Masca se asază, Masca se lipeşte, Masca se incastrează, Masca se pliază, Masca ne înconjoară, Masca apare, Masca dispare, Masca devine, Masca se pune, Masca se interpune, Masca merge, Masca zburdă, Masca aleargă, Masca fâlfâie, Masca se deschide, Masca se închide!” (Florin Stoiciu)