Japan Play împreună cu Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca va invită la deschiderea Săptămânii Nipone, luni, 3 decembrie, la Centrul de Cultură Urbană Casino, începând cu ora 18:00. Evenimentul va fi urmat de vernisajul expoziţiei “100 de proverbe” ale tinerelor artiste Dana Giurescu- absolventă a departamentului de grafică a Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti şi Andreea Mitică, masterandă a aceleiaşi instituţii.

Prin colaborarea lor în “100 de proverbe”, cele două artiste prezintă aspecte ce ţin de scrierea japoneză kanji, printr-o abordare personală şi conceptuală.

“Kanji” sunt simboluri grafice, ideograme, utilizate în scrierea niponă, care reprezintă cuvinte și au capacitatea de a transmite idei și sensuri. Ideogramele sunt la rândul lor compuse din elemente mai mici, pictograme, care în diverse combinaţii, prezintă idei specifice, uneori neaşteptate.

Autoarele exproziţiei au creat un joc de deconstrucție a ideogramelor, alegând ca subiect 100 de proverbe și zicale japoneze, evidenţiind, prin intermediul lucrărilor, deosebirile care există între sensul înţeles al unui proverb şi sensurile iniţiale ale pictogramelor din care este compus.

Cu prilejul acestei expoziții interactive, veți putea descoperi asocierile de multe ori neîţelese și ludice ale fragmentelor în formarea unui cuvânt.

Sunteți invitați să deslușiți semnificații personale în alăturarea desenelor din cele “100 de proverbe”.

Evenimentul este prezentat de compania MDM Group si JTI Romania.