Dizainăr, magazin-concept de design românesc cu moț se deschide marți 4 decembrie, în Strada Puțul cu Plopi 17, sector 1, București. Cu prilejul lansării magazinului debutează și prima ediție Moș Dizainăr, târgul cadourilor de Crăciun nemaivăzute, realizate de designeri români. Moș Dizainăr va fi deschis până pe 23 decembrie. Intrarea este liberă.

Dizainăr este un magazin-concept de design, exclusiv românesc, ce găzduiește atât piese de design grafic și de produs, cât și lucrări de artă. Misiunea sa este să aducă creația de produs românesc pe scena designului internațional.

Spațiul Dizainăr este un laborator de design românesc, în care cumpărătorul, creatorul și producătorul de obiecte de design, își dau mâna pentru realizarea lor.

„În afara investiției pe care o face în cultura și identitatea națională, cumpărătorul are acces la un incredibil izvor de creativitate nou și neexplorat. Creațiile prezente la Dizainăr sunt adaptate pieței noastre, concepute, produse și vândute în România. Este o oportunitate extraordinară și pentru producătorii români. Aceștia sunt în prezent nevoiți să lucreze pentru firme străine neavând resursele necesare dezvoltării propriilor linii de producție. Dizainăr încearcă să schimbe această situație.”, declară Mihnea Ghilduș, părintele Dizainăr și coordonator design grafic și de produs în echipa Prispa – reprezentanta României la concursul Solar Decathlon Europe 2012.

Dizainăr pune la dispoziție un spațiu în care produse românești nemaivăzute se simt ca acasă, sunt admirate, discutate și chiar criticate atât de designeri cât și de cumpărători și producători.

„Noi credem că există foarte mult potențial în piața de design de produs românesc, iar Dizainăr va deveni locul de întâlnire al oamenilor care înțeleg utilitatea produselor frumoase și bine făcute.”, precizează Mihnea Ghilduș, inițiatorul proiectului.

Spațiul Dizainăr va mai găzdui expoziții, workshop-uri, discuții libere și întreg entuziasmul creator al pasionaților de design și artă în general.

Pentru mai multe informații vizitaţi: www.dizainar.ro  şi www.facebook.com/dizainar