Being George Roşu
La aiurart (strada Lirei 21) din 28 noiembrie, ora 18.
O instalaţie invazivă şi abuzivă cu poveşti şi desene de George Roşu.
Curator: Dan Pleşa

George s-a săturat să deseneze.
Sau să scrie sentinţe glumeţe pe cartoane colorate.
Sau şi una şi alta.
Să-ţi povestească despre ce-a mai făcut azi şi despre ce-şi aduce aminte de acum trei zile, despre ce cadouri vrea el să dăruiască prietenilor, să-ţi povestească ce filme a mai văzut (de cele mai multe ori le-a văzut doar el, pentru că încă n-a apucat să le facă, actorii sunt prea fiţoşi ca să joace în filmele lui), despre ornamentele de brad perfecte, despre ce culoare are pisica sa preferată, despre cum a fost la ultima petrecere, despre dim ineaţa de a doua zi, despre ce-şi mai aduce aminte din poezia preferată, despre cum arată pozele din călătoriile sale cele mai multe imaginare, să-ţi deseneze prietenii ca să-i recunoşti mai uşor pe stradă, sau portretele celor care conduc lumea, despre cum a fost prima zi de şcoală, despre femeile frumoase pe care le-a întâlnit la teatru, despre prăjiturile pline de frişcă, despre casele pline de fantome şi cutiile care ascund întotdeauna jucării, adică urşi de pluş, despre felurile de mâncare preferate care întotdeauna se asorteză la versuri, nu la vin, despre vinul care se asortează la muzică, nu la fructe de mare care se asortează întotdeauna la o seară ploioasă petrecută singur confortabil într-un fotoliu încăpător.
O experienţă doar pentru cei puternici. Sau o experienţă pentru musafirii care vor să ştie tot despre gazdă.
De aceea te invită direct în mintea lui. Să vezi cum este să fii George. George Roşu.

Întreţinuţi cu: Nenea Iancu & Red Bull
Parteneri: RFI, Zeppelin, Tataia, Sapte Seri, Modernism, Metropotam, ArtClue, ArtAct Magazine, Liternet

În desfăşurare @aiurart:

– “Rebecca. File” – o instalaţie de: Ilinca Stihi, Andrei Popovici, Mihnea Chelariu, George Marcu, Mădălin Cristescu; cu fotografii de: Valentina Beleavschi, George Dăscălescu, Mircea Gheorghe; curatori:  Andrei Popov, Eugenia Anca Rotescu.
– Agenţia de Artă vs. Caragiale: Andra Badea, Alexandru Ciubotariu, Nadejda Ghilca, Loreta Isac, Daniel Petru Ionescu, Annabella Orosz, George Popa, Maria Surducan.
– “Lipatti between worlds” & Foto Remix, instalatie interactiva de sunet si imagine de Catalin Cretu.
– Expoziţie de design contemporan autohton cu ghid de utilizare pentru acasă. Obiecte create de Anca Fetcu, Atelier A4, Jusin Baroncea şi Point 4 Space Group, 11am.architects, Origami Studio, care?cutare.