Primavara-vara 2013 “LOST” Traditie in modernitate – o provocare!
Va invitam marti, 30 octombrie, de la ora 19.00, la Biblioteca Nationala (Bd.Unirii nr.22), sala Atrium (intrarea dinspre Unirii) sa luati parte la show-ul “LOST” Traditie in modernitate – o provocare!
Summer 2013, o colectie care aduce elemente din portul traditional din zona Bihor, folosind ca si element de pornire costumul popular realizat acum 50 de ani de catre bunica designerului.

“Sursa de inspiratie a colectiei de primavara-vara 2013 a fost, in sfarsit, costumul popular realizat acum 50 de ani de catre bunica mea pentru una dintre fetele ei si care pentru mine a fost intotdeauna etalonul feminitatii din zona Crisului Negru, judetul Bihor. Am folosit multe materiale naturale in culori de poveste cu ingeri si zane!
Este o colectie fluida ca si picatura de apa, dar feminina si arhitecturala precum costumul popular bihorean realizat de catre bunica mea pentru fata ei, care trebuia sa fie o mare cantareata de muzica
populara si a devenit mare invatatoare!”, spune Dorin Negrau.

Evenimentul este sub forma unui mare vernisaj de arta contemporana romaneasca de promovare a motivelor traditionale din Bihor, in colaborare cu artistii Mirela Traistariu (pictura), Cristi Farcas (video), Lucian Muntean (fotografie) si Dorin Negrau!

Dress-code: Tinuta de cocktail cu un accesoriu sau sort traditional romanesc (catrinta)!

foto Lucian Muntean