Art Yourself organizezaza 3 expozitii care vor fi vernisate in 16 si 17 octombrie.

Csaba Furjesi – Ungaria, expozitia Sfere – venisaj 16 octombrie

Prezentă, existentă, existenţialism

In tablourile mele, elaborarea momentelor, temelor si a mediilor, care ar putea părea comune şi obişnuite, devin substanţiale prin transpunerea in raporturi, culori si dinamică vizuală in comparaţie cu originalul.

Exprimă dualitatea existenţei, lumea si căutarea, explorarea secretelor curgând paralel, coliziunea calităţilor alternative, intenţia vizuală asupra existenţei.

Stratificarea reticulară reprezintă simblic stratificarea sferelor, subtilitatea vieţii, subsidenţa. „Respiraţie”, transparenţa, uneori abstractul vibrant superficial nu prezintă si nu oferă o corporalitate specifică, dar este un element vizual, o suprafaţă care necesită permanent identificare, explorare, inţelegere.

Din pictură se poate vedea clar multitudinea de dimensiuni diferite, nevăzute, dar prezente in vietile noastre.

 

Ada Muntean – Coordonate ca tu sa visezi ( curator Valentina Iancu) – vernisaj 17 octombrie

Ada Muntean –  Supra-realitatea organică

Prima expoziție personală relizată de Ada Muntean explorează universul feminin în cheie simbolic-erotică. Artista își plasează personajele construite realist în ipostaze lascive, o abandonare subtilă care le face imponderabile.

Corpul uman, construit realist într-un desen concis și puternic își pierde gravitația în vis, personalizându-se într-o atitudine voit suprareală. Mergând pe firul subliminal al inconștientului freudian, visul erotic transcris de Ada conturează o imagine a femeii văzută prin filtrul  unei sexualități delicate, unde evidența rămâne la un stadiu intuitiv, incipient, fără să alunece în pornografie. Firul narativ al expoziției ipostaziază corpul uman ca subiect de contemplare și pretext pentru o incursiune în imaginarul simbolic al visului erotic. Redus la senzorial din această perspectivă, corpul este eliberat de orice formă a normei impuse și se manifestă liber în inconștientul visului, în acea libertate infinită protejată de intimitatea subconștientului.  (Valentina Iancu)

 

Loredana Dragne – MotoStyle