Time’s Up (AT) – Bagaj nesupravegheat
expozitie/instalatie narativa, 5-20.10.2012
vernisaj 5.10.2012, 19.00 h
Fabrica de Pensule, Fundatia AltArt/galerie etajul III, Cluj-Napoca

Bagaj nesupravegheat este o instalatie narativa a colectivului austriac Time’s Up, redand povestea a patru generaţii dintr-o familie: o calatorie strabatand Atlanticul si lumea, tentatia departarilor, distantarea de familiar, un periplu condus de instincte si marcat de pericole. O colecţie de amintiri de familie, scrisori de dragoste şi corespondenta pierduta, intr-un geamantan care conţine marturii ale istoriei, dorinţelor şi viitorului acestei familii. Bagajul nesupravegheat pare sa fie doar un geamantan vechi, perfect potrivit pe un vapor cu aburi de inceput de secol XX. Bagajul, o garderoba mobila, conţine obiecte ale fiecarui personaj. Imagini in mişcare, inregistrari audio, fotografii, scrisori parfumate şi alte lucruri sunt astfel aranjate incat sa spuna povestea acestei familii. Publicul este invitat sa deschida sertarele, sa citeasca scrisorile, sa urmareasca imaginile video si colajul de sunet. Valiza si relicvele devin altarul mobil al unei familii, incarcat cu obiectele venerate de generatiile trecute si viitoare.

Bagaj nesupravegheat este parte a proiectului PARN-Physical and Alternate Reality Narratives care initiaza, dezvolta, prezinta şi analizeaza forme contemporane de povestire, intr-un context pan-european.
Producatori: Time’s Up (AT), foAM (BE), Blast Theory (UK), Lighthouse (UK)
Partner asociat: AltArt
Sprijinit de: Uniunea Europeana – Programul Cultura, Ministerul Federal pentru Educaţie, Arta şi Cultura al Austriei, Kulturland Oberösterreich, Oraşul Linz, Forumul Cultural Austiac in Romania

AltArt Foundation
Str Henri Barbusse 59-61, Cluj
www.altart.org
www.fabricadepensule.ro