,,Cititul este un lux.” ,,Astăzi nu mai avem timp să citim de plăcere.” ,,Cititul nu înseamnă implicare socială.” Iată trei idei care străbat de ani buni lumea cărții: sunt prejudecăți sau adevăruri? Indiferent de răspuns, Booktopia.ro le transformă în provocări – la generozitate și la lectură.
Booktopia.ro, prima rețea socială complexă destinată cititorilor pasionați din România, vă invită să participați la a doua ediție Citește pentru doi!, o campanie de lectură socială în sistem de voluntariat, destinată copiilor și bătrânilor din medii defavorizate.
Ecourile pozitive ale primei ediții, desfășurate în primăvara 2012, ne-au insuflat încredere că mesajul a fost primit și transmis mai departe de toți cei care înțeleg că cititul înseamnă și o modalitate de implicare socială. De aceea, propunem un nou exercițiu de  deschidere față de ceilalți, de redescoperire a lecturii cu voce tare și a valorii ei terapeutice – Dacă n-ai timp să citești pentru tine, citește pentru doi!

Pe durata a 4 weekend-uri consecutive – 29/30 septembrie 2012, 6/7, 13/14, 20/21octombrie – vor avea loc întâlniri de lectură în centrele partenere din București, Cluj și Timișoara. Pe lângă centrele de zi și de plasament pentru copii, pe listă se mai află  și un cămin pentru bătrâni. Celor dornici să se implice, le punem la dispoziție o modalitate simplă de înscriere online, însoțită de sugestii de cărți oferite cu reducere de către editurile partenere, Polirom și Cartea Copiilor.
Îndemnul campaniei va ajunge de această dată la nivel național, în două centre pentru copii din Cluj-Napoca și Timișoara, prin intermediul Fundației United Way Romania. Un alt centru din afara Bucureștiului, susținut de Asociația Sfântul Stelian, se află în comuna Greaca, județul Giurgiu.
O dovadă de apreciere a campaniei o avem din partea firmei Media Service Zawada (www.msz.ro), care va dona numeroase cărți și reviste pentru copiii din toate centrele participante.

Informațiile complete despre campanie sunt disponibile în rețeaua

www.booktopia.ro/citestepentrudoi,

pe Facebook www.facebook.com/Booktopia.RO

și Twitter www.twitter.com/BooktopiaRO, sub hashtagul #citestepentrudoi.

Despre Booktopia.ro

Din noiembrie 2011, Booktopia.ro își propune să-i încurajeze pe români să citească mai mult și mai bine prin crearea unei comunități de cititori în mediul online. Scopul acestui proiect este de a stimula cititul și de a crea standarde, democratizând în același timp discursul despre carte. De asemenea, Booktopia.ro se implică în proiecte de promovare a culturii și în campanii de conștientizare a unor probleme sociale stringente.

 

Sunt oameni care pot schimba viața cărților, așa cum sunt cărți care pot schimba viața oamenilor. Booktopia.ro este locul lor de întâlnire. Cu atmosferă de cafenea, nu de aulă. Cu prieteni, nu cu vedete. Cu discuții, nu cu verdicte. (fragment din manifestul Booktopia)