ZonaD – studio Paradis Serial, spațiu administrat de Fundația Gabriela Tudor, inaugurează cu o piesă de rezistență serile de film găzduite în această toamnă, prezentînd premiera bucureșteană a filmului “Marina Abramović. The Artist Is Present”, realizat de Matthew Akers.

 

SINOPSIS. Seducătoare și neînfricată, Marina Abramović a redefinit continuu ce este arta timp de aproape 40 de ani. Folosindu-și corpul ca instrument, împingîndu-și propriile limite – și uneori riscîndu-și viața în acest proces – Abramović creează performance-uri care provoacă, șochează și ne mișcă. “Marina Abramović. The Artist Is Present” o urmărește pe artistă pe parcursul pregătirii pentru ceea ce poate reprezenta cel mai important moment al vieții ei: o nouă retrospectivă, majoră, a operei sale, la Muzeul de Artă Modernă din New York (MoMA). A ți se acorda o retrospectivă la unul dintre cele mai importante muzee din lume reprezintă o piatră de hotar. Pentru Marina este mai mult decît atît: este șansa de reduce la tăcere întrebarea pe care a auzit-o iarași și iarăși timp de-a lungul timpului: „De ce acest lucru este artă?”

 

Accesul se face EXCLUSIV cu rezervare la [email protected] în ordinea solicitărilor primite. Locurile sînt limitate la 40 de participanți / proiecție. Donație sugerată: 10 lei. Mai multe informații la http://zonadstudio.wordpress.com/. Filmul este distribuit de Dogwoof.

 

Vizionarea are loc în cadrul proiectului ZonaD – studio Paradis Serial organizat de Fundația Gabriela Tudor și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Centrul Național al Dansului.
Creat de Cosmin Manolescu și Ștefania Ferchedău, ZonaD – studio Paradis Serial este un spațiu-laborator independent dedicat dansului și artelor contemporane, care încurajează practicile colaborative și cercetarea individuală, mediind și facilitind în același timp intilnirea dintre artiști și publicul larg.