– Bucuresti, 2 – 6 Septembrie 2012 –

26 de tineri dirijori din 16 tari participa la cea de-a 3a editie a Concursului International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti care va avea loc intre 2 si 6 septembrie 2012 la Ateneul Roman.

Bucurestiul va fi gazda a 26 dintre cei mai buni tineri dirijori la nivel international care vor participa in perioada 2- 6 septembrie 2012s la Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales. Aflat deja la cea de-a 3a editie, competitia se bucura anul acesta de prezenta a concurenti din 16 tari: Spania, Rusia, Taiwan, Marea Britanie, SUA, Brazilia, Israel, Grecia, Belgia, Cehia, Japonia, Venezuela, Coreea de Sud, Singapore, Austria si Romania.

Prima etapa eliminatorie, etapa cu pian, va avea loc in data de 2 septembrie, urmatoarele desfasurandu-se la pupitrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu”. Juriul, format din personalitati marcante ale vietii muzicale nationale si internationale – Horia Andreescu (presedinte), Octav Calleya, Petre Sbarcea, Nicolae Licaret, Gheorghe Costin, Marius Hristescu – ii va desemna pe cei 3 finalisti care vor concerta in data de 6 septemrbrie in cadrul Galei Concursului International de Dirijat Jeunesses Musicales.

Pe langa premiile in bani – premiul pentru locul I  este de 1000 de euro, pentru locul al II-lea de 500 de euro, iar pentru locul al III-lea de 300 de euro –  finalistii vor obtine angajamente la pupitrul Orchestrelor Filarmonice din Romania.

Evenimentul este organizat de ELITE ART Club UNESCO, reprezentata exclusiva in Romania a Jeunesses Musicales International, si este finantat de Ministerul Culturii si Cultelor si de Adminitratia Fondului Cultural National. Parteneri ai evenimentului : Filarmonica George Enescu, ELLA Traveland, Medicover, , Cocor Chanel.

www.eliteart.org