Vineri 27 iulie, în ziua inaugurării Jocurilor Olimpice la Londra, s-a lansat, exclusiv în Băneasa Shopping City, Pop-up Shop PATZAIKIN, un magazin – eveniment de prezentare și vânzare a Colecției PATZAIKIN România Olimpică.

http://www.patzaikin.com

Despre Pop-up Shop Patzaikin
Conceptul magazinului, care va fi deschis doar pe perioada Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Londra, între 27 iulie – 2 septembrie, reflectă valorile şi energia multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin.


Design-ul minimalist dezvăluie filosofia brandului, axată pe promovarea unei atitudini de viaţă ce privilegiează un raport creativ între design, inovaţia tehnologică şi eco-cultură. Unicitatea prezentării constă în realizarea, în interiorul magazinului, a unei “arhive a colecţiei”, sub forma unei instalaţii de artă care pune în valoare, cu fiecare strat, teme şi naraţiuni recurente ale brandului: natură și tradiție reinterpretate prin inovație și design contemporan.


De asemenea, Pop-up Shop-ul este și o vitrină pentru proiectele Asociatiei Ivan Patzaichin-Mila 23 dedicate dezvoltării comunităților din Deltă și susținerii destinațiilor ecoturistice din România.
Deschis în fiecare zi a săptămânii, între orele 10:00 – 22:00, Pop-Up Shop-ul pune la dispoziția cumpărătorilor articole similare cu cele din colecția creată de PATZAIKIN Fashion pentru ceremoniile la care participă olimpicii români de la JO Londra 2012.

Patzaikin. România Olimpică – o colecție eveniment
Colecţia Patzaikin. România Olimpică îmbină stilul sportiv şi degajat cu o tăietură urbană, eco, avangardistă, oferind varietate şi imaginaţie pieselor selectate pentru echipa olimpică. Frumuseţea materialelor naturale (bumbac, denim, cânepă) folosite în colecţie accentuează intenţia declarată a label-ului de a regăsi, prin intermediul design-ului contemporan, calea spre natură. Culorile ocru, alb, albastru închis și gri sunt o sugestie a mediului de inspirație – Delta Dunării și misterioasa pădure Letea. Design-ul original, semnat de Olah Gyarfas, aduce ținutei un aer degajat care o scoate din tiparul unei uniforme de paradă și o face confortabilă și potrivită oricărei conformații.
Colecția pentru public, disponibilă în Pop-Up Shop, este limitată și include vestimentație, încălțăminte și accesorii pentru bărbați și femei după modelul articolelor din ținuta olimpică: sacou, jachetă, pantaloni, tricou, rochie, fustă, pantofi, eșarfă, curea.


Despre PATZAIKIN FASHION
PATZAIKIN FASHION se adresează persoanelor active urban, eco-responsabile, dornice să redescopere natura. Povestea fascinantă a multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin, legenda vie a canotajului internaţional, şi frumusetea neatinsă a Deltei Dunării constituie surse de inspiraţie perpetue pentru brand, o platformă de creație și produse 100% românești.


În 2012 Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a selectat brandul PATZAIKIN să conceapă ţinuta oficială a delegaţiei române la Jocurile Olimpice de Vară de la Londra 2012. În iulie 2012 PATZAIKIN FASHION a debutat pe catwalk-ul de la Berlin Fashion Week, urmând ca în luna august să fie prezent la Summer of Fashion, Museums Quartier, Viena.
Designerul principal al brandului este Olah Gyarfas, apreciat internaţional pentru activitatea sa.
Website-ul de prezentarea a brandului și colecției: www.patzaikin.com

Contact: Alina Serban, [email protected],

fotoreportaj Lucian Muntean

DANUBE CONNECTION. STORY & GLORY
– proiect transnaţional iniţiat de Institutul Cultural Român, sub patronajul Ministerului Afacerilor Europene şi Internaţionale al Austriei şi al Ministerelor de Externe al Ungariei şi al Slovaciei –
22 iunie – 02 septembrie 2012
Institutul Cultural Român prin ICR Viena, ICR Praga şi ICR Budapesta, împreună cu Asociaţia „Ivan Patzaichin – Mila 23” organizează, în perioada 22 iunie – 2 septembrie 2012, în Austria, Slovacia, Ungaria şi România, proiectul DANUBE CONNECTION. STORY & GLORY. Acest program de anvergură a fost iniţiat în conformitate cu direcţiile stabilite de Strategia UE pentru Regiunea Dunării, adoptată în decembrie 2010.