Classics for Pleasure:BAROC by day&night  – Grand Opera Gala

Sub deviza “viitorul inseamna cultura”, asociatia ELITE ART Club UNESCO, va invita la Grand Opera Gala concert, Vineri 13 iulie, in Piata Mare din Sibiu incepand cu ora 21:00.

Cel de-al treilea eveniment din cadrul  Festivalului Classics for Pleasure: Baroc by Day & Night aduce in fata publicului sibian laureatii Opera Center for Excellence – Romania in acompaniamentul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat din Sibiu sub bagheta dirijorului Iurie Florea. Alaturi de cei  9 solisti, laureati ai Opera Center for Excellence, vor urca pe scena din Piata Mare soprana Laura Nicorescu, titulara a Operei Valone din Bruxelles, o prezenta scenica exceptionala cu un timbru deosebit, si tenorul Cristian Mogosan, titular al Operei din Cluj si unul dintre cei mai apreciati tenori la nivel international.

Concertul incheie programul de masterclassuri de opera sustinute de doi mari artisti de la Metropolitan Opera New York : tenorul Rockwell Blake si vocal coach Liora Maurer. Cel mai mare tenor rossinian al lumi Rockwell Blake, a adaugat in ultimii 10 ani o nouă cale traseului sau profesional, devenind unul dintre cei mai apreciati profesori de catre tinerii artişti. Sub indrumarea sa generatii de artisti lirici au devenit nume importante pe toate scenele lumii. O prezenta unica pe plan profesional in Romania, cu radacini romanesti,  Liora Maurer aduce pe langa valoare, mult suflet in lucrul cu tinerii artisti lirici. Este în prezent profesor la International Vocal Arts Institute, ceea ce a adus colaborari cu diverse nume faimoase din lumea muzicii lirice.

« Evenimentul a reusit sa puna in contact tineri talentati, solisti ai operelor de stat din Romania si din strainatate cu personalitati ale artei vocale universale. Impactul a fost cel asteptat ; maestrii muzicali sunt impresionati de nivelul artistic al tinerilor si le-au impartasit secrete ale scenei lirice, oferindu-le toate atuurile cuceririi oricarei scene. » a declarat Laurentiu Dasca, directorul artistic al festivalului Classics for pleasure : Baroc by day& night.

Evenimentul este finantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu si este realizat cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.

www.classicsforpleasure.ro