*   Canadienii au ajuns pe CNN, după ce au cântat ad-hoc pentru pasagerii îmbarcați pentru România

*    Pentru interviuri Lemon Bucket Orkestra: Emilia Păunescu, coproducător  – 0736 89 88 23

 

Canadienii de la Lemon Bucket Orkestra se află, în România, într-un turneu de promovare a International Romani Art Festival, care are loc în București, în perioada 7 – 10 iunie 2012, la Grădina Uranus.

Recent, ei au ajuns pe mai multe canale media cunoscute din lume, printre care CNN și nytimes.com, după ce au cântat ad-hoc în avionul care-i aducea spre România. Mini-concertul început imediat după ce s-a anunțat o întârziere de 20 de minute a decolării avionului companiei Air Canada, aflat în Toronto Pearson International Airport. Înregistrarea video care a ajuns la CNN a strâns în doar 2 zile pentru peste 140.000 de vizualizări.


BALKAN STATION ROMANIAN TOUR
:

May 20: The Vintage Pub, Bucharest
May 21: The Vintage Pub, Bucharest

May 22:  The Vintage Pub, Brașov
May 23:  Janis, Cluj Napoca
May 24:  Târgu Lăpuș
May 25:  Diesel, Zalău
May 26:  Granița Pub, Baia Mare
May 27:  Moszkva Kavezo, Oradea
May 28:  KF, Arad
May 29: D’arc Sub Pod Timișoara
May 30: Janis and Zilele Cluj Napoca

Canadienii de la Lemon Bucket Orkestra au cântat, miercuri, în Silver Church, cu Taraf de Haidouks, la evenimentul de prelansare International Romani Art Festival.

Cu ocazia acestui pre-eveniment, IRAF și-a anunțat oficial “sosirea” în Bucuresti (după ce primele 4 ediții au fost organizate în Timișoara, iar a cincea, în Cluj). IRAF este un eveniment cu greutate care urmează să aducă în fața publicului bucureștean peste 100 de artiști de renume internațional.

THE LEMON BUCKET ORKESTRA

Singura „Balkan-Klezmer-Gypsy-Party-Punk-Super –Band“ a Toronto-ului, asa cum se descriu artiștii, The Lemon Bucket Orkestra s-a născut la masa unui restaurant vietnamez de pe strada Yonge, în urma unei discuții dintre un acordeonist breton și un scripcar ucrainian. În doar câteva luni, cvartetul inițial a crescut într-un band sănătos ce numără 14 artiști, aceștia câștigându-și reputația ca fiind unul dintre cele mai explozive și petrecărețe grupuri canadiene. Cu o componență cosmopolită, aducând membrii din multe colțuri ale lumii (Ucraina, Franța, Mexic, India, Olanda, Portugalia, etc), The Lemon Bucket Orkestra au un repertoriu la fel de pestriț, în muzica lor amestecându-se acorduri din peste 10 țări est-europene.

_____________________________________

International Romani Art Festival se va desfasura la Bucuresti in perioada 7 – 10 iunie 2012.
Recunoscut si premiat la nivel international, IRAF aduce in cele 4 zile ale sale peste 30 de
activitati felurite, reunind in programul sau reprezentatii artistice si de mestesug din toate genurile si formele de la muzica, dans, teatru, film, fotografie, moda, lansari de carte, pana la prestatii stradale, targuri de mestesugari si activitati pentru persoanele private de libertate, la acestea adaugandu-se numeroase actiuni de informare si implicare sociala (sesiuni de informare, dezbateri, mese rotunde, workshopuri, etc) si activitati dedicate copiilor.
Totul intr-un mediu multicultural, dinamic si surprinzator, care urmeaza sa aduca in fata
publicului lucrari, reprezentatii, initiative si oameni de valoare din nu mai putin de 11 tari.

International Romani Art Festival este un eveniment organizat de Asociatia Culturala TURN,  in colaborare cu BuBu Bookinghouse and Events.

Finantatori: Proiect Cultural Finantat de Administratia Fondului Cultural National,
Open Society Foundations – prin contributia Arts and Culture Program of Budapest,
Ministerul Culturii si Patrimoniului National sub Decade of Roma Inclusion 2005 -2013.

Parteneri: Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Departamentul pentru Relatii Interetnice, Policy Center for Roma and Minorities, Romano ButiQ, ActiveWatch- Agentia de Monitorizare a Presei, ADIS – Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala, LEAP – Link Education and Practice, Institutul National Pentru Studierea Holocaustului din Romania “Elie Wiesel”, ARDOR – Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica,
AIPD – Asociatia pentru Integrarea Persoanelor cu Deficiente, Complexul National Muzeal Astra, Romawood – Cultural Association, Camera de Comert si Industrie EUROASIA, Green Hours, La Gazette, Aualeu Teatru de Garaj si Curte, KMDSZ, Retro Youth Hostel, SimpliCITY, Eventura, Hangar Hosting.

Asociaţia Culturală TURN

This is the friendship of a beautiful beginning!