Festivalul de artă şi evenimente urbane fatzaDA, iniţiat de Depoul de Artă Urbană, invită artiştii din întreaga ţară să-şi înscrie proiectele până pe 15 mai 2012, pentru a se alătura efortului comunităţii locale de atragere a atenţiei asupra problemelor arhitecturale din Braşov.

Festivalul, aflat în acest an la cea de-a patra ediţie, se va desfăşura între 16 şi 18 iunie 2012, în Piaţa Sfatului şi va îmbina, ca de fiecare dată, arta de galerie cu arta stradală, muzica de toate genurile cu sportul extrem, teatrul cu circul, jocurile cu simţul civic, arhitectura cu simţul practic.

Proiectul fatzaDa  îşi doreşte să sensibilizeze şi să mobilizeze comunitatea braşoveană şi să determine implicarea ei în reabilitarea centrului istoric, descoperind fatzaD”altă dată a oraşului Braşov. Astfel, obiectivul festivalului este de a promova şi de a conserva patrimoniul cultural – arhitectural, prin evenimente publice, folosind arta activă ca mijloc de comunicare.

Pana pe 15 mai, pot fi înscrise orice proiecte care pot sprijini obiectivul festivalului şi se încadrează temei “Relaţia dintre om şi clădire/construcţie, între tradiţie şi realitate”, indiferent de zonă a ţării şi de apartenenţa artistică: artă vizuală, lucrări grafice, video, fotografie, teatru, film, poezie, pictură, muzică, dans sau idei de ateliere şi evenimente. 

Înscrierile se fac pe site-ul evenimentului, www.fatzada.ro, sau la adresa [email protected], prin trimiterea unei scurte descrieri a proiectului, în formă scrisă sau vizuală (text, desen, fotografie, link sau video). 

Ediţia acestui an este organizată cu sprijinul Primăriei Braşov, în parteneriat cu Asociaţia Culturala Kunstadt, Centrul Cultural Comunitar, Ordinul Arhitecţilor, Agenţia de Dezvoltare Comunitară “Împreună”, Agenţia Metropolitană Braşov, Fundaţia Istorică Română (FIRO), Fundaţia Ithaka, Asociaţia Novum şi Fundaţia Kronospan.

 

 

Persoană de contact:

Dan Oprea, coordonator proiect: [email protected], 0722285996.