Trienala de arta contemporana de la Paris: ICR sprijina 8 artisti romani

8 artisti romani participa la Trienala de artă contemporană de la Palais de Tokyo, Paris, care îşi deschide porţile vineri, 20 aprilie 2012. Participarea artistilor Anca Benera, Mihuţ Boscu, Geta Brătescu, Arnold Estefan, Victor Man, Miklos Onucsan, Dan Perjovschi şi Alina Şerban la Trienala a fost sprijinta de Institutul Cultural Roman de la Paris.

Tema acestei ediţii este «Intensă proximitate». 117 artişti din lumea întreagă expun în cadrul Trienalei.

Geamurile monumentale de la etajul 1 al Palais de Tokyo ii apartin lui Dan Perjovschi. Grafica lui este de data aceasta inspirata de contextul politic din Franţa. Anca Benera şi Arnold Estefan dau viaţă unui performance video de 10 minute, « Pacta sunt servanda » (2011) (21aprilie, orele 16 :00), în care cei doi citesc simultan, în maghiara şi în română, capitole din manualele de istorie ale celor două ţări. Fragmentele vor fi traduse si in franceza si engleza. Mihuţ Boşcu experimentează în arta video « Personal Hawking » (2011). Instalatia sa este un basm Science Fiction.

©Dan Perjovschi, 2012, Trienala de arta contemporana, Palais de Tokyo, Paris

In acest an, Trienala de artă contemporană marchează redeschiderea Palais de Tokyo după zece luni de renovare. Aceasta schimbare la fata a fost un proiect in valoare de 20 de milioane de euro condus de bageta arhitectilor Anne Lacaton si Jean-Philippe Vassa. In afara de triplarea capacitatii expozitionale, Palais de Tokyo devine acum cadrul perfect pentru artiştii contemporani datorita libertatii totale de expresie pe care o ofera noua configuratie.

Trienala de artă contemporană

20 aprilie – 26 august 2012

Palais de Tokyo, 16 avenue du Président Wilson, 75016 Paris

http://www.latriennale.org/fr/contributors