Mulțumim lui Beti Vervega pentru corespondența de la Muzeul Leopold și de la Museum moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien

[photosmash id=25]

Muzeul Leopold este un muzeu destul de recent infiintat, in 2001, pe locul fostei colectii private al lui Rudolf si Elisabeth Leopold si a devenit cel mai vizitat muzeu din cartierul muzeelor din Viena .
Muzeul gazduieste cea mai larga colectie din lume a lui Egon Schiele, cel mai mare artist al expresionismului austriac.
Deasemeni am vazut multe lucrari ale lui Gustav Klimt, cea mai mare personalitate artistica din timpul Secesiunii.
Modul de prezentare al lucrarilor este foarte interesant si indraznet. Muzeul Leopold face schimb de lucrari in regim de inchiriere pe termen scurt cu cele mai mari muzee si  colectii de arta  din lume.

Modernism clasic, POP Art, Nouveau Realisme, Fluxus, Actionism Vienez, Performance, Conceptualism, Minimalism sunt o parte din curentele pe care le -am vazut la MUMOK, un muzeu cu o arhitectura interesanta si in interior si in exterior.

Muzeul Dorintelor este partea din MUMOK care este proiectata sa integreze lucrari de arta in scopul indeplinirii misinunii MUMOK. In practica asta inseamna ca lucrarile existente de arta Minimala, Conceptuala etc nu vor fi suplimentate doar cu lucrari provenite din America si Europa  dar si din Europa de Est. Expozitiile vor arata astfel un dialog nu doar intre generatii, ci si intre Est si Vest.
Politica de colectionare a muzeului va fi ghidata nu doar de -isme si -ere dar intai de toate de continut, mediu si traditii specifice unor anumite teme date.

In expozitia de acum am vazut lucrari ale unor artisti imortanti: Kenneth Noland, Ellswort Kelly,Robert Indiana, Andy Warhol, Dan Flavin, Geta Bratescu, Pino Pascali, Michelangelo Pistoletto, Joseph Beuys.

Modul de panotare si dialogul intre lucrari mi s-a parut extrem de interesant si dinamic .
Iar faptul ca toate aceste muzee se gasesc in acelasi loc -Museums Quartier- te invita de fiecare data sa descoperi altceva.

Remarcabil ca avem artisi romani in MUMOK: Geta Bratescu, Andrei Cadere, Daniel Spoeri.”

– Beti Vervega

Geta Bratescu, Andrei Cadere, Daniel Spoeri