Cinematograful Mărăşti a rămas singurul cinematograf de cartier al oraşului Cluj Napoca şi are toate atuurile pentru a vă cuceri: condiţii tehnice şi de confort excelente, un program bazat în mare parte pe filme europene şi intrare liberă la toate proiecţiile.

În 2012, în fiecare prim weekend din lună, cinematograful Mărăşti va găzdui filme franceze şi francofone recente,  pentru întreaga familie. Programul oferit de Institutul francez cuprinde filme diverse: lung metraje de ficţiune, documentare, scurt metraje, filme premiate în marile festivaluri, favorizând producţiile care sunt accesibile pentru toate vârstele.

Ideea este de a crea momente conviviale şi interesante care merg dincolo de simpla proiecţie şi o transformă într-un moment festiv: acompanierea  spectatorilor cu o mică prezentare a filmului, oferirea de dosare pedagogice profesorilor de franceză care doresc să participe la film alături de elevii lor şi pe care le vor putea utiliza la orele de curs; invitarea unor regizori francezi să îşi prezinte creaţiile, organizarea de evenimente speciale pentru copii, în special în cadrul Festivalului de film pentru copii şi adolescenţi CLAP! în luna decembrie.

O ocazie excelentă pentru a cunoaşte limba franceză altfel decât în sala de clasă şi pentru a descoperi filmul altfel, aproape de casă!

Program martie – mai 2012 :

–          2, 3, 4 martie 2012  – film de ficţiune – « Potiche / Nevasta la putere »

–          7, 8 aprilie şi proiecţie specială în 5 aprilie  – filme documentare realizate
de Vladimir Léon, cu participarea regizorului

–          4, 5, 6 mai 2012 – Proiecţii ale Festivalului Très Courts (scurt metraje)