La Festivalul Internațional de Film NexT (28 martie-1 aprilie 2012) cinematograful Scala va deveni pentru o zi un loc ca-n povești, unde sunt așteptați cei mici, dar și cei mari, cu filme scurte pentru copii, jocuri, și multe alte surprize.

Ajuns la cea de-a treia ediție, programul NexT Kids va avea loc sâmbătă, 31 martie de la ora 11:00 și le promite copiilor, părinților și bunicilor o evadare într-o lume fermecată, plină de culoare și voioșie.

Programul NexT Kids, dedicat copiilor cu vârste între 5 și 12 ani, este alcătuit dintr-o  proiecție de scurtmetraje și o serie de activități special gândite pentru cei mici care vor avea loc după vizionare și vor fi inspirate din acțiunea filmelor. “Dirkjan conduce!” (regia Wilfred Ottenheijm și Remco Polman)  “Un căpcaun” (regia Gerard Ollivier) “Angelinho” (regia Maryna Shchipak), “Pe apă” (regia Yi Zhao) – acestea sunt doar câteva din titlurile ce vor fi proiectate, alături de alte “Lucruri simple”  (regia Bezhad Farahat) și “Scărpinici” (regia de Patrick Schoenmaker), filme care merită discutate în familie pentru multă vreme după vizionarea lor.

 

Cele opt scurtmetraje din Franța, Austria, Olanda, Germania și Iran folosesc cele mai diverse stiluri și tehnici de desen, animație, montaj și manipulare a imaginii cinematografice și ne povestesc cu ascuțită inteligență, emoție și umor despre îngeri protectori și bicicliști aventuroși, despre lăcomie, devenire, mișcare, greșeală, despre eliberarea de neîmplinirile școlare, despre vârste, viteze și încercări și despre un purice care readuce veselia unui cămin mohorât!

 

Proiecția de o oră va fi urmată, în holul cinematografului Scala, de două ore de activități menite să-i distreze pe micuții spectatori, care vor fi invitați să voteze filmul și personajul preferat, să recreeze mascotele NexT sau figurinele din filme, să descopere gesturi și mișcări din pantomima clasică “dresura de purici” și să participe la școala hașurat . Nu vor lipsi creioanele colorate, jucăriile, instrumentele muzicale, acuarelele și multe alte lucruri care vor fi dezvăluite în curând.

 

Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară și în 2012 sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în “Viziunea pe 30 de ani pentru România” a Casei Regale.

 

Festivalul Internațional de Film NexT beneficiază de sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Ministerului Culturii și Patrimoniului Național și al Institutului Cultural Român.

 

Biletele și abonamentele la Festivalul Internațional de Film NexT sunt disponibile prin TicketFan.

 

Un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.