După ce a adunat peste 1000 de vizitatori în octombrie la Sibiu, expoziţia „Oaşa” ajunge la Bucureşti pentru douăsprezece zile. Între 18 şi 29 ianuarie 2012, sala Foaier a MŢR va găzdui cele 40 de fotografii, în alb-negru şi color, realizate de Părintele Pantelimon Şuşnea şi de Iulian Ignat.

Absolvent de Belle Arte în Timişoara şi pictor iconar al Mănăstirii Oaşa din Munţii Şureanu, Părintele Pantelimon îmbină simţul estetic cu o reală pasiune pentru fotografie. „Imaginile din expoziţie prezintă, în instantanee necenzurate, viaţa şi chipul de zi cu zi ale călugărului. Sunt imagini care nu îşi propun sa prezinte neapărat o realitate, cât emoţia clipei, căci fotografia e o poezie in imagini”, a spus el la vernisajul de la Sibiu. “Noi, la Oaşa, ca mănăstire, punem foarte mult accentul pe trăirea directă, nemijlocita, a relaţiei cu Dumnezeu şi cu oamenii pe care El ni-i scoate în cale, lucru pe care atât eu cât şi Iulian am încercat să îl surprindem în fotografiile din expoziţie”.

Iulian Ignat este redactor al revistei „Formula AS” şi a realizat 11 expoziţii personale de fotografie. „Fotografiile mele se datorează prieteniei cu care călugării m-au primit în cele patru zile petrecute la Oaşa, zile de care îmi amintesc cu mare drag. Când l-am cunoscut pe Părintele Pantelimon şi i-am văzut fotografiile, am  înţeles că, deşi venim din lumi diferite, în acest subiect suntem pe aceeaşi lungime de undă. Îmi place să cred că vizitatorii expoziţiei vor simţi câteva din emoţiile, trăirile noastre, şi se vor bucura de aceste fotografii”.

Vernisajul expoziţiei va avea loc pe 19 ianuarie, de la ora 18, în sala Foaier a MŢR, în cadrul evenimentelor ce marchează aniversarea de 20 de ani a revistei „Formula AS”. Mai multe amănunte despre expoziţie, pe http://www.iulianignat.ro/news/