In perioada 12 ianuarie – 3 februarie 2012, Art Yourself prezinta 7 desene si 29 de picturi, realizate de Mihail Cosuletu in perioada 2009-2012.

Vernisaj: joi, 12 ianuarie 2012, ora 19:00

Program de vizitare:

12 ianuarie – 3 februarie 2012

marti-sambata: 11:00 – 19:00

If God had been a liberal, we wouldn’t have had the Ten Commandments – we’d had the Ten Suggestions.” (Malcolm Bradbury)

“Broadly speaking, exista doua posibilitati de definire a libertatii. E mai la indemana sa gandesti negativul fata de care ea se delimiteaza decat afirmativul exercitarii acestei delimitari. Negativul: acele realitati fata de care esti liber (opresiunea, constrangerea, orice forma de piedica, limitare, control intruziv). Afirmativul: libertatea sa. Libertatea de a: exprima, actiona, institui. Prima varianta muta putin binoclul, de pe ceea ce este libertatea, inspre ceea ce ea nu este. Ca si cum, prin excluderea a ceea ce o neaga, ai mai sigur in maini ceea ce o afirma, negarea negatiei iti da lucrul. Lucrurile ar deveni interesante cand ceea ce ea afirma ajunge sa o nege, daca acesta ar fi un caz, si nu ceea ce este de fapt, adica o generalitate dialectica previzibila si foarte comuna. Libertatea de a organiza devine intotdeauna ”ne-am organizat”. Din boboc fraged, afirmativ al ei, ”organizarea” libertatii se ingrasa peste noapte si primeste corpolenta statuta a tuturor matusilor metafizice de care libertatea fugea mancand pamantul. Matusi care exista doar pentru a rosti mantra justificatoare a propriei existente: stim-noi-cum-e-mai-binele. Din produs zglobiu al libertatii, ”organizarea” devine dadaca ei acra, preoteasa mai-binelui comun. Stranie conversie, intr-adevar.” (Adriana Oprea)

„(…) Totul tine de organizare. Asa ca oamenii se duc sa se organizeze si in natura, vezi We like nature, so yeah!. Se gaseste un camp manos plin de cernoziom din care poti scoate grau bun pentru paste Barilla, dar omul ce a facut? Si-a făcut intr-un colt, care nu e coltul panzei, ci coltul lumii!, o casuta tampita, mica, cu o scara foarte mare, cu o curticica mica-mica, unde si-a plantat un copacel. La el in curte. Putea sa aiba casa cat toată lumea, dar nu a revendicat nimic din ce-i in jur, si-a facut casa intr-un colt. Din fericire, pentru ca exista cazuri in care ii duce capul la mai mult. In Ghetto nu ai orizont. Ai ghetoul in mijloc si e interesant sa ai in mijlocul lumii tocmai acel lucru pe care il negi. Si judecand dupa imagine, asa e toata lumea in jur. (…)” – fragment dintr-o discutie intre Adriana Oprea si Mihail Cosuletu