DAN TUDOR TRUICA
UNIUNEA ARTISTILOR PLASTICI DIN ROMANIA

INVITAŢIE
SALONUL NAŢIONAL DE ARTĂ PLASTICĂ “ATITUDINI CONTEMPORANE”

Editia a V-a, 2012

PREAMBUL
Salonul National de Arta Plastica “Atitudini Contemporane”, a reprezentat din 2008 pana in 2011, pentru manifestarile de artă contemporană romanească un eveniment cu totul special atat prin format cat si prin diversitatea lucrarilor prezentate pe simeze.
“Conflictul” dintre generatii a fost asimilat de publicul iubitor de arta ca pe un dialog inedit, firesc si relevant pentru creatia plastica contemporana. Este un salon matur, performant prin mediatizare, aprecierea criticii, a colegilor de breasla si a iubitorilor de arta.
Manifestarea a avut pana in acest moment un CARACTER POPULAR, SOLITAR SI ITINERANT la care au participat peste 600 de artisti din tara si strainatate cu peste 800 de lucrari de pictura, grafica, sculptura si arta decorativa.
Evenimentul a fost prezentat in decursul celor patru ani in 46 de orase si in 72 spatii expozitionale.
Anul 2012 este punct radical de restructurare a acestei manifestari.

PROGRAM EXPOZITIONAL
Salonul National de Arta Plastica “Atitudini Contemporane” este conceput in sistem modular:
1. expozitie semnal Ploiesti
2. etapa I Targoviste si Targu Jiu
3. etapa II Ramnicu Valcea si Miercurea Ciuc
4. etapa III Curtea de Arges si Slobozia
5. etapa IV Iasi
6. expozitie aniversara “Atitudini Contemporane V” Bucuresti
Fiecare expozitie (etapa) va avea un regim diferentiat de abordare, atat prin tema, numar de participanti (lucrari) cat si prin taxa de participare care poate suferi modificari de la o etapa la alta in functie de spatiul expozitional si alte cheltuieli aferente.

REGULAMENT CADRU

1. Pentru fiecare etapa, expozitia semnal cat si pentru expozitia aniversara, se va face, in prealabil, o preselectie realizata de un juriu compus din artisti plastici profesionisti si critici de arta.
2. Fiecare artist poate sa trimita 5 – 6 imagini ale lucrarilor, pe adresa de e-mail: [email protected] sau prin posta la adresa str. Doamnei nr. 5, etj. 3, at. 12, sect. 3 , Bucuresti, pe care le are in posesie sau pe care le poate trimite in perioada de primiri a lucrarilor, in cazul in care acestea au fost acceptate de juriu.
3. Orice lucrare care nu corespunde conditiilor de participare va fi respinsa si expediata cu plata la destinatar prin Fan Courier.
4. Lipsa unui ambalaj corespunzator conduce deasemenea la respingerea lucrarilor.
5. Comitetul curatorial va verifica la primire starea lucrarilor iar daca acestea sunt afectate din cauza transportului le va returna.
6. Comitetul curatorial va preda lucrarile, pe baza unui proces verbal de predare – primire, fiecarei galeri gazda. In perioada de desfasurare a expozitiilor galeriile gazda sunt responsabile de integritatea lucrarilor.
7. Returnarea lucrarilor se face in termen de 5 zile de la finalizarea expozitiilor cu plata la destinatar prin Fan Courier. Participanti din Bucuresti vor ridica lucrarile in primele 5 zile de la finalizarea ultimei expozitii. Dupa aceasta data comitetul curatorial nu mai este responsabil pentru lucrari.
8. Fiecare lucrare va fi returnata in ambalajul expeditorului, eventualele deteriorari datorate returului neintrand in responsabilitatea comitetului curatorial.

SALONUL NAŢIONAL DE ARTĂ PLASTICĂ “ATITUDINI CONTEMPORANE”
Editia a V-a, 2012
EXPOZITIA SEMNAL PLOIESTI

CONDITII DE PARTICIPARE
Dan Tudor Truica, presedintele comitetului curatorial in colaborare cu Uniunea Artistilor Plastici din Romania, Filiala Ploiesti, au placerea sa va invite la Expozitia semnal a SALONULUI NAŢIONAL DE ARTĂ PLASTICĂ “ATITUDINI CONTEMPORANE”, editia a V-a 2012.

PRESELECTIE

• Salonul este deschis membrilor UAP din Romania, studenţilor (ultimul an), masterat, doctorat şi asolvenţilor Universităţilor de Artă din Romania, care pot particpa cu cel mult două lucrări.
In perioada 16 dec. 2011 – 05 ian. 2012 fiecare participant va trimite 5 – 6 imagini ale lucrarilor, insotite de datele personale: nume, prenume, titlul lucrării, dimensiune, material, tehnică, anul realizării, adresa, număr de telefon şi e-mail, pe adresa de e-mail: [email protected] sau prin posta la adresa str. Doamnei nr. 5, etj. 3, at. 12, sect. 3 , Bucuresti, pe care le are in posesie sau pe care le poate trimite in perioada de primiri a lucrarilor, in cazul in care acestea au fost acceptate de juriu.
Juriul nu va cunoaste identitatea autorilor.
• Rezultatele jurizarii vor fi comunicate atat telefonic cat si prin e-mail, partcipantilor acceptati, pe 07 ian.2012.
• Lucrarile se vor preda sau trimite prin curierat (de preferinta Fan Courier), exclus prin posta, in perioada 09 – 16 ian 2012 la adresa str. Doamnei nr. 5, etj. 3, at. 12, sect. 3 , Bucuresti.
• PICTURA – sunt acceptate 1-3 lucrari cu latura mare de minim 40 cm si maxim 100 cm, încadrate şi cu sistem de prindere.
• GRAFICA – sunt acceptate 1-3 lucrări cu latura mare de minim 40 cm si maxim 100 cm, încadrate şi cu sistem de prindere.
• SCULPTURA – 1-3 lucrari, material finit, dimensiune maxima 70x70x70 cm.
• TAPISERIE – sunt acceptate 1-2 lucrări cu latura mare de minim 70 cm si maxim 100 cm, încadrate şi cu sistem de prindere.
• Lucrarile vor conţine pe verso datele personale: nume, prenume, titlul lucrării, dimensiune, material, tehnică, anul realizării, adresa, număr de telefon şi e-mail. Fisele de participare vor fi trimise prin e-mail.
• Taxa de participare pentru Salon este de 100 RON.
Nota : Aceasta sumă este necesară pentru diversele cheltuieli legate de costul salii, transport, protocol, brosura si alte materiale utile realizarării panotărilor. Lucrările vor fi preluate pe baza unui bon de predare-primire.
• Fiecare particpant va primi 1 brosura, un CD care va conţine fotografii relevante de la vernisaj cat si ale tuturor lucrarilor participante.

Comitet de organizare
Dan Tudor Truica – presedintele comitetului curatorial:
• e-mail : [email protected]
• telefon: 0766.790.094, 0729.641.197
• un eveniment prezentat pe
http://www.facebook.com/pages/Salonul-National-De-Arta-Plastica-Atitudini-Contemporane/149093825144945
Eugen Iovan – secretar general
• e-mail: [email protected]
• telefon: 0722.703.786, 0747.147.110
Ioana Enescu – PR
• e-mail: [email protected]
• telefon: 0766.790.095