„BALCIC  2011”

3 – 24 NOIEMBRIE 2011

ELITE ART Club UNESCO anunţă deschiderea expoziţiei de pictură BALCIC  2011, joi,

3 noiembrie, ora 18:30, la ELITE ART GALLERY, strada Academiei, nr.15, sector 1, Bucureşti.

Expoziţia cuprinde lucrări aparţinând celor 8 pictori care au participat anul acesta la tabara de creaţie de la Balcic, în perioada 12-19 iulie: Olimpia Hinamatsuri-Barbu, Ionut Theodor Barbu, Anca Boeriu, Ilie Chioibas, Mariea Petcu Chioibas, Gavril Kovacs, Florin Stoiciu şi Eugen Vasile.

“Proiectul Balcic 2011 vine ca o continuare a activităţii de mecenat, susţinută de-a lungul timpului de ELITE ART Club UNESCO.  Acest eveniment a devenit tradiţie în spaţiul cultural, fiind concretizat prin tabere şi expoziţii anuale, dintre care amintim “Pictori de azi la Balcic” , “Balcic, şcoala de la Marea Neagră” , “Balcic- între zodii”. Proiectul a devenit astfel o platformă prin care promovăm tinerii artişti şi în acelaşi timp o modalitate de expresie a responsabilităţii sociale prin cultură” a declarat Mihaela Dragomir, preşedinte al Elite Art club Unesco.

Proiectul a fost iniţiat în 2004 de pictoriţa Marilena Murariu, împreună cu asociaţia culturală  Elite Art Club UNESCO, obiectivul său fiind reînvierea spiritului Balcicului în pictura românească. Considerat în perioada interbelică o adevărată Mecca a artiştilor plastici, în micul oraş de pe coasta Mării Negre se reuneau în fiecare vară nu mai puţin de 150 de pictori. Tonitza, Ghiaţă, Steriadi, Pallady, Ressu, Muntzer, Dărătescu sunt doar câteva nume care obişnuiau să frecventeze locul pentru a picta.

Anul acesta, “BALCIC 2011” îşi propune noi atitudini, noi interpretari asupra acestui “topos artistic şi poetic”.

”Acestea s-au adunat acum într-o nouă expoziţie, oglinda unei noi ediţii a programului “ Pictori de azi la Balcic”, o altă ocazie de a citi oraşul de vis al Reginei Maria prin prisma altor sensibilităţi vizuale contemporane” declară doamna Luiza Barcan.

s Expoziţia poate fi vizitată în perioada 3 – 24 noiembrie , de luni până vineri, între orele 11.00-19.00, sâmbătă,  între 11.00-14.00 la ELITE ART GALLERY ( Galeriile de Artă ale Municipiului Bucureşti), din strada Academiei, nr.15.

Maria

ELITE ART Club UNESCO este o asociaţie culturală fără scop patrimonial, implicată în organizarea şi promovarea unor ample proiecte, al căror scop principal este de a aduce în prin plan adevăratele valori ale artei contemporane româneşti şi de a educa publicul în spiritul recunoaşterii şi aprecierii lor. Printre proiectele reprezentative menţionăm concertele PROMS of Delight, care îmbină după un concept inovator muzica simfonică şi stilurile pop, jazz, cross-over, fiecare ediţie bucurându-se de aprecierea unui public numeros. De o mare vizibilitate se bucură şi proiectul de arte vizuale „Pictori de azi la Balcic”.

Din iulie 2009, ELITE ART Club UNESCO este reprezentantă Jeunesses Musicales International în România.