Galeria Andreiana Mihail va invita vineri, 7 octombrie 2011, ora 18.00, la vernisajul primei expozitii din aceasta toamna, „Back to Back”, a artistilor Ion Grigorescu si Ciprian Muresan.

„Punerea la un loc a doi artisti din generatii diferite, cum sunt Ion Grigorescu si Ciprian Muresan, constituie, din punct de vedere conceptual, un demers ambitios. Este posibil ca similitudinile dintre lucrarile celor doi sa nu fie percepute imediat, insa convergentele si punctele lor de intalnire expresive se dezvaluie la un nivel mai subtil. Ambii dau dovada de flexibilitate in folosirea diferitelor medii si se dedica explorarii interactiunilor complexe care leaga determinarile sociale, istorice si ideologice de viata individului.” (Magda Radu)

“Vreau sa vad ce devine prin arta expozitiei un act destul de familiar, care deja a fost privit fie ca o rusine, fie ca un mandru eveniment de trecere de la o varsta la alta, fie, astazi, ca dorinta de diferentiere sau, invers, de ambiguitate. Traditia romantica a portretelor (Nadar) va persista oricand vom avea in imagine un par bogat, care va filtra luminile, va diversifica umbrele, camufland oprobriul sau retinerile legate de intimitate.” (Ion Grigorescu, referindu-se la lucrarea “Tunsul”).

Alaturi de aceasta, apare lucrarea “Fara titlu”, a lui Ciprian Muresan, care combina 120 de gravuri si o animatie de 10 secunde si care infatiseaza un corp intins, amintind de „Lamento sul Cristo morto”, a lui Andrea Mantegna. Imaginea, pe care artistul o foloseste, de fapt, adesea in lucrarile sale, este si un laitmotiv vizual obsedant din media romanească, legat de Revolutia Romana din 1989. Spre deosebire de tehnica gravurii (in care se multiplica aceeasi imagine), aici artistul descompune o animatie cadru cu cadru, pentru a o recompune apoi intr-o imagine unica.

Galeria Andreiana Mihail
Str. Vasile Alecsandri 16 – Muzeul Storck
Bucuresti
www.andreianamihail.com
[email protected]

Multumiri prietenilor Alexandra Croitoru si Nic Dumitru.