425 de artisti non-conformisti, designeri sau numai pasionati de arta s-au inscris in competitia Red Bull Art of Can, expozitia deschizandu-si portile pe 30 septembrie la Bucuresti.

Avand ca materie prima aluminiul cutiei de Red Bull, artistii romani, deja cunoscuti sau simpli impatimiti ai artei, au avut la dispozitie doua luni pentru a realiza adevarate opere de arta.
Au construit, au sculptat, au unit, lipit, au folosit ciocanul sau bormasina, banda adeziva, sarma sau lipici si au exprimat arta in felul lor. Toate acestea pentru a-si rezerva un loc la prima expozitie Red Bull Art of Can din Romania care isi va deschide portile pe 30 septembrie in Bucuresti, in Piata George Enescu.

In topul inscrierilor Bucurestiul conduce detasat, cu un numar de 195 de aspiranti, urmat de Iasi, cu 36 de inscrieri, Timisoara, cu 35 de participanti si Cluj-Napoca, cu 26, insa alte 63 de orase din tara si-au adus aportul prin numarul de inscrisi.

Red Bull Art of Can este o competitie nationala care include opere de arta din domenii diferite si care au la baza un lucru in comun – toate sunt inspirate de Red Bull si create din bine cunoscutele doze. Competitia jurizata este deschisa tuturor celor cu simt artistic si care au talentul sa creeze arta, sculptura, bijuterii si au ca sursa de inspiratie doza.

Piesele trimise vor fi examinate de un juriu atent selectat din peisajul artistic romanesc. Juriul va evalua piesele pe baza Creativitatii (ideea din spatele conceptului), Executiei Conceptuale (cat de bine transmite ideea opera creata) si Constructiei (calitatea executiei, a operei finale). Cei care vor obtine cele mai mari punctaje vor fi parte a Red Bull Art of Can Exhibition care se va desfasura intr-o locatie deosebita din Bucuresti, primind astfel recunoasterea si expunere la nivel national.

Cele mai deosebite trei creatii vor fi premiate de juriu. Recompensa primului loc va fi o excursie de o saptamana la New York, pentru doua persoane si participarea la un workshop tinut la Muzeul Guggenheim New York pentru castigatorul competitiei. Premiul pentru locul doi va fi o excursie de 3 zile la Venetia, pentru doua persoane, pe perioada Expozitiei Internationale de Arta organizata de “La Biennale di Venezia”. Excursia include intrari la muzeele importante din Venetia. Iar premiul pentru locul trei va fi o excursie de 3 zile in Bilbao, pentru doua persoane. Excursia include intrari la muzee din oras, inclusiv Guggenheim Bilbao.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.redbullartofcan.ro

Arta de a crea capodopere din doze de Red Bull isi are inceputul in 1999. Expozitii au avut loc pretutindeni in lume, din Europa si pana in Noua Zeelanda. Tari precum Austria, Germania, Olanda, Elvetia, Marea Britanie, Africa de Sud, Singapore si SUA au inspirat artisti sa isi creeze propriile opere de arta din aluminiu.